Uzmanlar, yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte özellikle gençlerin ilgi gösterdiği dövmelerin gerekli hijyen koşulları sağlanmadan yapılması halinde zehirlenme, deri hastalıkları,AIDS ve böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığa neden olabileceğine dikkati çekiyor.
Daha önce kullanılmış bir iğne iledövme yaptırmak, bizden önce o iğnelerle dövme yapılan kişinin herhangi bir hastalığı varsa onun bize de geçmesine davetiye çıkarır."
Ağrıdağ, dövme yaptırılacak yerin Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izin belgesine sahip olması gerektiğini belirterek, bu belgeye sahip olmayan yerlerde hangi kimyasalların hangi şartlarda uygulandığının bilinemeyeceğini söyledi.
Ağrıdağ, özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşan ve 'farklı' olmanın bir simgesi olarak algılanan kalıcı dövmelerin çıkartılması için lazer ile tedavi gerektiğini anımsatarak, bu uygulamanın hem ekonomik hem de sağlık açısından pek de kolay olmadığını belirtti.
Ağrıdağ, geçici dövmeolarak adlandırılan, halk arasında da Hint kınası olarak bilinen malzemenin kullanıldığı yöntemin de sağlıksorunlarına yol açabildiğini belirterek, "Deriye uygulanan tüm kimyasal maddeler eğer kişinin bilinmeyen bir alerjisi varsa sorun yaratabilir. Bunun için dövmeyi kalıcı veya geçici olarak yaptırmadan önce iyi düşünülmeli" dedi.
Adana'da faaliyet gösteren bir dövme stüdyosunun sahibi Gökhan İşisağlam ise yaz aylarıyla birliktedövme yaptıranların sayısında artış olduğunu ve işlerinin açıldığını belirtti.
Yapılan dövmelerin fiyatının istenilen figür ve figürün boyutun göre çeşitlilik gösterdiğini anlatan İşisağlam, fiyatın 50 liradan başlayıp 8 bin liraya kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi. (AA)
Son Dakika › Dövmedeki Büyük Tehlike - Son Dakika