Genellikle yataklarda, televizyon ve bilgisayar kasalarında, iç döşemelerde ve devre kartlarında kullanılan yanmayı geciktiren maddeler evlerde beklenmeyen yangınları önleyerek birçok kişinin hayatını kurtarıyor. Buna rağmen, bilim bu kimyasalların birçok yanetkisi bulunduğunu tespit etti.
Dünyanın bir çok ülkesi polikarbon plastikten yapılan biberonların satışını yasadışı hale getirmek için ilk adımı attı. Çünkü plastikler bisfenol (BPA) isimli bir kimyasaldan yapılıyor. Biberonlar ısıtıldığında bu madde açığa çıkıyor. Bu madde insanların hormonlarını etkiyor. BPA doğmamış bebek üzerinde ve küçük bebeklerde gelişimsel ve nörolojik problemlere yol açıyor.
California Üniversitesi havalandırılmayan alanlarda az ya da çok kullanımının bu ürünlerin toksik seviyede kirliliğe yol açtığını belirlediler. Bu maddeler glikol eter ve terpendir. Toksik olmayan terpen zehirli bir kombinasyon oluşturmak için havada ozonla birlikte reaksiyona giriyor. unlar bazı hayvanlarda kansere yol açabiliyor. Banyonuzu temizlemek sizi hasta edebilir, bu nedenle bu alanları önlem olarak havalandırmalısınız.
1991 yılında Amerikan hükümeti kurşunun çocukları etkileyen en büyük çevre tehdidi olduğunu duyurdu. Kurşuna maruz kalmak yetişkinler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiye sahip. Çok azı bile merkez sinir sisteminde, beyinde, kan hücreleri ile böbreklerde sorunlara yol açabiliyor. Ayrıca potansiyel gelişim bozukluğuna yol açması nedeniyle doğmamış bebekleri, bebekleri ve çocukları tehdit ediyor.
Halılar, uçucu organik bileşenlerden dolayı yakın zamanda büyük bir inceleme altına alındı. Popüler döşeme kaplaması kendi kendine bir tehlikeli oluşturmamasına rağmen insanlar halılarla ilgili sağlık problemleri olduğunu söylediler. Halı döşenirken kullanılan yapıştırıcı ve boyaların uçucu organik bileşenler yaydığı biliniyor. Bunlar fazla miktarda olduğunda sağlığa zararlı oluyor.
Ağaç parçacıklarını birarada tutan tutkal insan sağlığı için zararlı bir durum oluşturabilir. Bazı ürünlerde üre formaldehiti reçine olarak kullanıyor. İçerideki formaldehitin salınımı daha sıcak ve nemli koşullarda artıyor. Formaldehite maruz kalmak tehlikeli olabilir, gözleriniz sulanır, gözlerinizle boğazınız yanabilir. Ayrıca nefes darlığına ve astım ataklarına yol açabilir. Bilim adamları formaldehitin hayvanlarda kansere yol açabileceğini belirlemişlerdi.
Tarım ilaçlarının içinde küçük mikroorganizmalardan kemirgenlere kadar her şeyi öldürebilen kimyasal formüller bulunuyor. Bunlar böcek öldürücüler, dezenfektanlar, mantar öldürücü ilaçlar ya da diğer türleri de kapsar. Bu zehirli ilaçlar dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve çocuklardan uzak tutulmalı. Tarım ilaçları kapalı alanlarda kullanılmamalı. Kapalı bir yerde uygulanacaksa çok iyi hava akımı sağlanmalı.
Son Dakika › Hayatımızdaki Zehirli Maddeler - Son Dakika