Tunceli- Erzincan karayolunu 6 Temmuz akşamı keserek 5 TIR'ı yakan PKK'lı teröristler, durdurdukları araçlardan birinde bulunan yolculardan biri tarafından güvenlik güçlerine yardımcı olabilmek amacıyla gizlice görüntülendi.
2
Tunceli'ye 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü yakınlarında 6 Temmuz günü saat 20.00 sıralarında karayolunu kesen 20 kadar kadınlı- erkekli PKK'lı terörist grup, geçen araçları durdurdu.
3
Araçlardan indirdikleri 150 kadar kişiyi silah tehdidiyle etkisiz hale getirip, kimlik kontrolünü yapan teröristler, bir süre örgüt propagandası yaptı.
4
Tunceli 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Komutanlığı ekipleri hava destekli operasyon başlatınca, paniğe kapılan teröristler diğer araçları bıraktı ve 5 TIR'ı ateşe vererek bölgeden uzaklaştı.