'Kim Milyoner Olmak İster'e Damgasını Vuran Sorular ve Cevapları - Son Dakika

'Kim Milyoner Olmak İster'e Damgasını Vuran Sorular ve Cevapları

1
Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in üstlendiği 'Kim Milyoner Olmak İster'in dünkü bölümüne “tavla” sorusu damga vurdu. İşte dün akşamki bölümünde sorulan sorular ve cevapları...

2
Hangi enstürmandan farklı nota çıkartabilmeniz için parmaklarınızı oynatmanız gerekmez?
Hangi enstürmandan farklı nota çıkartabilmeniz için parmaklarınızı oynatmanız gerekmez?

A: Trompet B: Borazan C: Flüt D: Ney

3
Cevap: B: Borazan

4
Soru şöyleydi: “İtalyancadan Türkçeye geçen “tavla” kelimesinin kökeninin anlamı nedir?
Soru şöyleydi: “İtalyancadan Türkçeye geçen “tavla” kelimesinin kökeninin anlamı nedir?
A:Şans B:Pul C:Tahta D:Zar

5
Uçlu kalemlerde "0.5,0.7" gibi rakamlar hangisini ifade eder?
Uçlu kalemlerde 0.5,0.7 gibi rakamlar hangisini ifade eder?

A: Uçların uzunluğu B: Uçların esnekliği C: Uçların koyuluğu D: Uçların çapı

6
Yarışmacı; şans, pul, tahta ve zar şıkları arasında kararsız kalınca telefonla joker hakkını kullandı. Telefonda soruya yanıt alamayınca yarı yarıya joker hakkını kullananmak istedi.

7
Cevap: D: Uçların çapı

8
Cevaptan emin olamayınca son joker hakkı olan çift cevap hakkını da kullanan yarışmacı “tahta” doğru yanıtını vererek 30 bin TL'ye yükseldi.

9
"Ağrı dağının yamacında,4200 metrede bir göl vardır..." cümlesiyle başlayan "Ağrı Efsanesi" kitabının yazarı kimdir?
Ağrı dağının yamacında,4200 metrede bir göl vardır... cümlesiyle başlayan Ağrı Efsanesi kitabının yazarı kimdir?
A: Kemal Tahir B: Yaşar Kemal C: Orhan Kemal D: Fakir Boykurt

10
60 bin TL değerindeki "ABD başkanlarının besledikleri resmi hayvanları arasında hangisi yoktur?" sorusu herkesi şaşırttı.
60 bin TL değerindeki ABD başkanlarının besledikleri resmi hayvanları arasında hangisi yoktur? sorusu herkesi şaşırttı.
11
Cevap: B: Yaşar Kemal

12
ABD Başkanları'nın besledikleri resmi hayvanlar arasında sırtlan, muhabbet kuşu ve su aygırı bulunurken, zürafa ise beslenen hayvanlar arasında yer almıyordu.

Telefon ve çift cevap joker haklarını kullanmasına karşın soruya yanlış olan 'su aygırı' ve 'sırtlan' cevaplarını veren yarışmacı, 15 bin TL ödül ile stüdyodan ayrıldı.

13
"Kaşlarını çattığını" söyleyen biri hangi duyguyu yaşıyordur?
Kaşlarını çattığını söyleyen biri hangi duyguyu yaşıyordur?

A: Şaşkınlık B: Kızgınlık C: Hayranlık D: Pişmanlık

14
Cevap: B: Kızgınlık

15
Bir konuda "mutabık" olduğunu söyleyen iki kişi hangisinden bahsediyordur?
Bir konuda mutabık olduğunu söyleyen iki kişi hangisinden bahsediyordur?

A: Anlaştıklarından B: Anlaşamadıklarından C: Tartıştıklarından D: Kararsız kaldıklarından

16
Cevap: A: Anlaştıklarından

17
"Sedan, coupe, cabrio" hangi aracın türlerine verilen isimlerdir?
Sedan, coupe, cabrio hangi aracın türlerine verilen isimlerdir?

A: Otomobil B: Kamyonet C: Motosiklet D: Fayton

18
Cevap: A: Otomobil

19
Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslarda yaşayan göçebe Türkler hangi isimle anılır?
Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslarda yaşayan göçebe Türkler hangi isimle anılır?

A: Tatar B: Boşnak C: Yörük D: Çerkes

20
Cevap: C: Yörük

21
"Geleceğe Dönüş" film serisinin zamanda yolculuk yapan kahramanın adı nedir?
Geleceğe Dönüş film serisinin zamanda yolculuk yapan kahramanın adı nedir?

A: Marty McFly B: Luke Skywalker C: Jack Sparrow D: Tony Montana

22
Cevap: A: Marty McFly

23
"Ey garip çizgilerle dolu han duvarları/Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları" dizeleriyle biten "Han Duvarları" şiiri hangi şaire aittir?
Ey garip çizgilerle dolu han duvarları/Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları dizeleriyle biten Han Duvarları şiiri hangi şaire aittir?

A: Faruk Nafiz Çamlıbel B: Abdülhak Hamit Tarhan C: Fazıl Hüsnü Dağlarca D: Ahmet Muhip Dıranas

24
Cevap: A: Faruk Nafiz Çamlıbel

25
Ağustos 2010'da hangi şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının açılması tam 10 gün sürmüştür?
Ağustos 2010da hangi şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının açılması tam 10 gün sürmüştür?

A: Moskova B: Pekin C: Delhi D: Tokyo

26
Cevap: B: Pekin

27
Başta Kanada olmak üzere 17. ve 18. yüzyıllarda birçok Fransız kolonisinde hangisi para olarak kullanılmışıtır?
Başta Kanada olmak üzere 17. ve 18. yüzyıllarda birçok Fransız kolonisinde hangisi para olarak kullanılmışıtır?

A: Posta pulu B: Bitki Tohumu C: İskambil kağıdı D: Cam boncuk

28
Cevap: C: İskambil kağıdı

29
Daha çok eskiden, temiz ve düzenli olması için kapalı tutularak çocukların sokulmadığı odalar hangi isimle anılırdı?
Daha çok eskiden, temiz ve düzenli olması için kapalı tutularak çocukların sokulmadığı odalar hangi isimle anılırdı?

A: Misafir B: Kral C: Akraba D: Komşu

30
Cevap: A: Misafir

31
"Yapılanın yanlış olduğunu bildiği halde buna izin vermek" anlamında kullanılan söz hangisidir?
Yapılanın yanlış olduğunu bildiği halde buna izin vermek anlamında kullanılan söz hangisidir?

A: Baş koymak B: Göz yummak C: Dil dökmek D: Parmak basmak

32
Cevap: B: Göz yummak

33
Günümüzde popüler bir söz olan "şehir efsanesi" için eski kuşakların kullandığı kelime hangisidir?
Günümüzde popüler bir söz olan şehir efsanesi için eski kuşakların kullandığı kelime hangisidir?
A: Teamül B: Tahayyül C: Tevatür D: Tezahür

34
Cevap: C: Tevatür

35
Hangi ülkenin tarihteki hükümdaları "Şah" unvanıyla anılır?
Hangi ülkenin tarihteki hükümdaları Şah unvanıyla anılır?

A: İran B: Çin C: Mısır D: Moğolistan

36
Cevap: A: İran

37
Çoğunlukla eski el yazması kitapların kenarlarında bulunan altın rengi süslemeler hangi sanat eserinin örneklerindendir?
Çoğunlukla eski el yazması kitapların kenarlarında bulunan altın rengi süslemeler hangi sanat eserinin örneklerindendir?

A: Tezhip B: Telkari C: Hat D: Gravür

38
Cevap: A: Tezhip

Haber Yayın Tarihi: 30.01.2017 08:19

Son Dakika 'Kim Milyoner Olmak İster'e Damgasını Vuran Sorular ve Cevapları - Son Dakika

YORUMLAR

Diğer Galeriler

Güzel oyuncu Emma Corin, 'Stresi alıyor' diyerek çantasında cinsel oyuncak taşıdığını itiraf etti Bulutların üzerindeki yayla seyri doyumsuz manzarasıyla büyülüyor Çıplak dolaşmak da dahil her şeyi yapabilme özgürlüğüne sahip olacağınız ülke: Belize Sporu bırakıp cinsel içerikli sitede çıplak fotoğraf satan kardeşlere hayranlarından sert tepki 200 kilo kaldırabiliyor! Canavar lakaplı kadın sporcuyu görenler gözlerine inanamıyor