Türk zenginler, tatillerini yurtdışında geçirmeyi tercih ediyorlar. Her yıl birkaç kez tatil yapıyorlar. Göcek, Bodrum, Sardunya, St Tropez, Capri, Nice. Kışları ise Vail, Aspen, Whistler, St Moritz, Bali, Pukhet, Maliv, Seychelles ve Mauritius'a gidiyorlar
Birçok zengin New York, Paris, Roma, Londra ve Milano'dan alışveriş yapıyor. Erkekler giyim için yıllık 200 bin dolardan fazla bütçe ayırıyor. Kadınlarda rakam bunun birkaç katı. Markaları Chanel, Armani, Marni, Balenciaga, Prada, Jil Sander, Hermes, Jon Lobb, Berluti, Silvano Lattanzi...
Çoğu koleksiyoner olan bu ailelerin arasında koleksiyonunun değeri 500 milyon doları bulan da var, sadece tek bir tablosu 5 milyon dolar eden de. Fakat sanatsever zenginlerin İstanbul ile sınırlı olduğunun altını çizelim. Anadolulu zenginler sanata, yatırım yapmıyor.
Özel jet, deniz uçakları ve teknelerle yolculuk ederlerken 50 kişilik ekiplerden hizmet alabiliyorlar. Konaklamada tercih ettikleri otellerin fiyatları geceliği 6 bin dolara kadar çıkabiliyor. En son trendlerden biri de gurme seyahatleri. Londra'da Tramps, New York'da Cipriani gibi özellikli restoranlara gidiyorlar.
Yatları, helikopterleri, jetleri var. Tekneler Azimut-Benetti, Ferreti, Rodriguez ve Sunseeker, uçaklar 10-35 milyon dolarlık Challenger ve Falcon.
Patronlar ve pahalı hobileri sıralamasının ilk basamağında, Forbes'ın en başarılı kadın patronlar listesine de girmeyi başaran Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bulunuyor. Güler Sabancı stresini yogayla atıyor.
Emeklilik günlerinde kendini şarap üreten ve resim yapan bir kadın olarak hayal eden Sabancı, dört yıl önce dünyanın en kaliteli şaraplarını veren üzümleri getirtip Gülor bağlarına diktirdi. Bunu önceleri hobi olarak yapan Sabancı daha sonra bu işi paraya döktü ve Cot'n markasıyla şarap üretimine başladı.
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, "En büyük tutkum deniz" diyor. Bu tutkusuyla ilgili en büyük hayali ise deniz üzerinden dünyayı dolaşmak olan Koç, Koç Holding'in yönetimini oğlu Mustafa Koç'a bıraktıktan sonra 'Nazenin IV' adlı yatıyla hayalini gerçeğe dönüştürdü. Koç'un, diğer bir tutkusu da eskiye olan merakı. Bu merakını o kadar ilerletti ki, Türkiye'nin ilk sanayi müzesini kurdu.
En büyük harcama kalemi, sosyal sorumluluk faaliyetleri. Koç, Koç Holding yönetimini oğlu Mustafa Koç'a bıraktıktan sonra en büyük tutkusu olan yatla dünya seyahatine çıktı. Bu seyahatinde Koç'a sekiz kişi eşlik etti. Bu arada deniz tutkusunu girişime dönüştürmeden edemeyen Koç West Marine'i Türkiye'ye getirdi.
Babası gibi bir deniz tutkunu Mustafa Koç, tüplü dalış yapıyor. Geçen yıl Akdeniz Fok'u Badem'in kurtarılması için yoğun çaba harcamış, Dikili'de özel bir havuzda bakıma aldırmıştı. Havacılık ile de ilgilenen Koç, gerçek bir planör tutkunu, her yıl çocukları ile birlikte uluslararası planör yarışlarına katılıyor.
Mustafa Koç golf sporuna olan tutkusuyla biliniyor
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in son zamanlarda en büyük tutkusu SPA'ymış. "Doğuş Grubu üst yönetimiyle beraber Les Ottomans Hotel'in SPA'sına gidiyorum, dinlenirken işlerle ilgili fikir alışverişinde de bulunuyoruz" diyen Ferit Şahenk, yoğun iş hayatından arta kalan zamanında fotoğrafçılıkla ilgilendiğini sözlerine ekliyor.
Les Ottomons'ta Doğuş Grubu üst yönetimi ile birlikte SPA'ya gidiyor.
Çarmıklı Grubu'nun patronu Osman Çarmıklı tam bir motosiklet ve hız tutkunu. "Araba yerine motosiklete binmeye bayılıyorum" diyen Çarmıklı, fırsat buldukça Harley Davidson marka motoruyla hafta sonları kısa seyahatler yapmayı da çok sevdiğini söylüyor. Osman Çarmıklı, yazın da motosikletiyle haftalık turlara çıkıyor.
Son Dakika › Patronların Pahalı Hobileri - Son Dakika