GÜNEY KORELİLERDEN KORE GAZİLERİNE ZİYARET - Son Dakika
Güncel

GÜNEY KORELİLERDEN KORE GAZİLERİNE ZİYARET

? 23'üncü Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Türkiye'ye gelen Güney Kore heyeti Kore gazilerini Büyükçekmece'deki Şehit Yakını Gazi ve Gazi Yakını Evi'nde ziyaret etti.

07.08.2022 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? 23'üncü Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Türkiye'ye gelen Güney Kore heyeti Kore gazilerini Büyükçekmece'deki Şehit Yakını Gazi ve Gazi Yakını Evi'nde ziyaret etti. Ziyaret sırasında heyet üyeleri gazilere minnetlerini iletirken 'savaş olmasın' mesajı verildi. Gaziler de ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi.

Büyükçekmece'nin Güney Kore'deki kardeş şehri Cheonan'dan gelen heyet, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile ilçede yaşayan Kore gazileri 90 yaşındaki Ekrem Çakır ve Abdülhadi Yeşilkaya'yı Şehit Yakını Gazi ve Gazi Yakını Evi'nde ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu. Koreliler ziyaret sırasında saygılarını göstermek için gazilerin önünde eğildi.

GAZİLERİMİZİ ZİYARET ETMEK DE BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLIYDI

Kore heyeti adına konuşan Cheonan Belediyesi Planlama ve Ekonomi Genel Müdürü Han Gwon Seok gazilere minnetlerini dile getirerek '12 yıldır kardeş şehirler olarak kültürel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Biz bu kapsamda her yıl Büyükçekmece'yi ziyaret ettik. Bu yıl da burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bugün gazilerimizi ziyaret etmek de bizim için çok anlamlıydı. Başkan Dr. Hasan Akgün çok güzel bir projeyle geldi. Bunu belediye olarak kendi aramızda değerlendireceğiz. En kıs zamanda kendilerine dönüş yapacağız. Kore gazilerini gördüğümüzde tek hissettiğimiz şey aslında minnet duygusu çünkü onların bizler için yaptığı fedakarlıklar sayesinde hem ülkemiz bugünlere gelebildi hem de ben de bugün burada olabilmemi onların bizler için yaptıklarına borçluyum' dedi.

Kore gazisi Abdülhadi Yeşilkaya ise 'Ziyaretten çok memnun olduk sanki Kore'ye gitmiş gibi hissettim. O günleri hatırladım hepsinden Allah razı olsun' diye konuştu.

KORE'DE TÜRK ŞEHİTLERİ EVİ İNŞA EDECEĞİZ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de ziyaretin çok anlamlı olduğuna vurgu yaparak yeni bir projenin müjdesini verdi. Dr. Akgün, "Burada Cheonan Belediyesi Kore mimarisiyle Kore Gazileri Evi yapacak. Biz de orada bir ev yapacağız. Kore'deki şehitlerimiz adına Türk Şehitleri Evi inşa edeceğiz. Evin önüne Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelini koyacağız. Buradaki evde hayatını kaybedenler dahil savaştan kalan birçok eşya var onları sergileyeceğiz. Cheonan'da bizim yaptıracağımız evde ise şehitlerimizin isimleri yer alacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. O nedenle eylülde Dünya Festivaller Birliği toplantısına gittiğim zaman bu projeyi kesinleştireceğim. 2023'te 29 Ekim'den önce bu evleri açmayı hedefliyoruz" dedi.

GÜNEY KORELİLERDEN KORE GAZİLERİNE ZİYARET
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GÜNEY KORELİLERDEN KORE GAZİLERİNE ZİYARET - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement