1 Ayda 100 Bin TL Konut Kredisinin Faizi 16.400 TL Arttı - Son Dakika
Güncel

1 Ayda 100 Bin TL Konut Kredisinin Faizi 16.400 TL Arttı

1 Ayda 100 Bin TL Konut Kredisinin Faizi 16.400 TL Arttı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Şubat ayındaki toplantısında, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'da sabit tuttuğunu açıkladı.

26.02.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Şubat ayındaki toplantısında, (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'da sabit tuttuğunu açıkladı. Alınan makro önlemler ve sıkı para politikası duruşu nedeniyle kredilerdeki büyüme hızının yavaşlama eğiliminde olduğunu açıklayan kurul, alınan kararlarla 2014 yılında cari işlemler açığında belirgin bir iyileşme gözleneceğinin de altına çizdi.
Tüketici Kredileri Bir Haftada Yüzde 0.29 Artarak 251 Milyon TL'yi Aştı

Krediledeki büyüme hızındaki yavaşlamanı etkisi, 14 Şubat 2014 BDDK kredi verilerine yansıdı.

14 Şubat 2014 BDDK (mali kesim hariç katılım bankaları dahil) verilerine göre tüketici kredileri, Şubat ayı ilk haftasına kıyasla yüzde 0.29 oranında arttı.

1 hafta içerisinde 722 milyon TL artan tüketici kredileri, 250 milyar 564 milyon TL'den, 251 milyar 286 milyon TL'ye ulaştı. Geçen yıl aynı tarihlerde (15 Şubat 2013) tüketici kredileri hacminde % 0.42 oranında artış yaşanmıştı.

Konut Kredileri Hacmi 111 Milyar 924 Milyon

KrediPazari.com'un BDDK verilerinden elde ettiği bilgilere göre 07 Şubat 2014 tarihinde 111 milyar 803 milyon TL olan konut kredisi hacmi, 14 Şubat 2014'te 111 milyar 924 milyon TL'ye ulaştı.

Ocak 2014'te Abank, Akbank, Albarakatürk, DD Mortgage, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, HSBC, Kuveyttürk, İngBank, İş Bankası, Şekerbank, Tekstilbank, Türkiye Finans, YapıKredi ve Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarını yükseltmesinin etkisi, Şubat ayına yansıdı ve konut kredileri hacmi son dört haftanın en düşük artışını yaşadı. Haftalık büyüme yüzde 0.11 oranında kaldı.

Taşıt Kredileri

Taşıt kredileri hacmi, Şubat 2014 ortasında yüzde 0.54 oranında daralarak, 8 milyar 359 milyon TL oldu.

İhtiyaç Kredileri

Ocak 2014'de daralma eğilimine giren ihtiyaç kredisi hacmi, Şubat 2014 ortasında yüzde 0.46 büyüyerek 87 milyar 694 milyona ulaştı. Geçen yıl aynı zaman aralığında ihtiyaç kredisi hacmi % 0,86 oranında artmıştı.

Takipteki Tüketici Kredileri Hacminde Düşüş

Şubat 2014 ilk haftasından itibaren takipteki tüketici kredileri hacminde yaşanan düşüş, ay ortasına kadar etkisini sürdürdü. Haftalık yüzde 0.41 oranında düşüşün yaşandığı hacim, 14 Şubat itibariyle 5 milyar 138 milyon TL oldu.

Konut Kredisi Faiz Oranları 10 Yıl Vadede Yüzde 1.25

Ocak ayının ortasında %1'in üzerine çıkan konut kredisi faiz oranları, Şubat ortasında % 1.25'e ulaştı.

21 bankanın ( Halkbank, DD Mortgage, Yapıkredi, Denizbank, TEB, Türkiye Finans, Albarakatürk, Anadolubank, Finansbank, Ziraat Bankası, Garanti, Tekstilbank, HSBC, İşbankası, Abank, Vakıfbank, Kuveyttürk, Akbank, İngBank, Şekerbank, Fibabanka) 10 yıl (120 ay) vadeli konut kredisi faiz oranları ortalaması % 1.25, 5 yıl (60 ay) vadeli oranı ise % 1.22 oldu.
1 Ayda 100 Bin TL Konut Kredisinin Faizi 16.400 TL Arttı

Ocak 2014 ortasında 10 yıl vadeli 100 bin TL konut kredisinin aylık taksiti 1.477 TL, toplamda ödenecek faiz ise 77.197 TL idi. Şubat ortasına gelindiğinde taksitler, (21 bankanın ortalamasına göre) konut kredisi hesaplama yapıldığında 1.613 TL'ye, toplamda ödenecek faiz ise 93.602 TL'ye ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1 Ayda 100 Bin TL Konut Kredisinin Faizi 16.400 TL Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement