1 Başbakan Erdoğan Asıl Olan Bu Olayın Failler Zincirini Ortaya Çıkarmaktır - Son Dakika
Güncel

1 Başbakan Erdoğan Asıl Olan Bu Olayın Failler Zincirini Ortaya Çıkarmaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da Slovakya Başbakanı Robert Fico ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

06.02.2013 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ab SÜRECİ) 50 YIL GEÇTİ BİZ HALA KAPIDAYIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da Slovakya Başbakanı Robert Fico ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

İlk konuşmayı yapan Robert Fico, Türkiye'nin AB üye ülkesi olma kararlılığı ve arzusunu hatırlatmak isterim. Bizler AB kriterlerini yerine getirmiş tüm ülkelerin AB üyesi olabilmeleri kurulanın arkasında duracağız. Eğer bu ilke artık geçerli değilse bunu açıkça ifade etmek AB'ye düşer dedi.

Slovakya Başbakanı Fico'nun ardından konuşan Başbakan Erdoğan Dost müttefik Slovakya'ya yaptığım bu ziyaret ve mevkidaşım ile bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Askeri alanda ilişkilerimiz var, NATO'da birlikteyiz özellikle patriot sürecinde verdikleri destek için teşekkür ederim. Heyetlerarası görüşmelerde Türkiye, Slovakya ve bölgedeki gelişmeleri ve AB konularını ele aldık. Slovakya'nın AB sürecinde Türkiye'ye verdiği destek nedeni ile şükranlarımı iletmek isterim dedi.

Başbakan Erdoğan, Robert ile benzer bir yanımız var. 3 dönemdir Slovakya'da iş başında ben de 3 dönemdir iş başındayım, başarılarının artarak devamını diliyorum. Bu süreçte ekonomik alandaki gelişmeler memnuniyet verici. Ticaret hacmimiz 1,5 milyar Dolar'ı amış vaziyette. 2012'de Slovakya'dan ülkemize gelen turist sayısı 100 binin üzerinde. Buraya benimle gelen 125 iş adamımız bu ilişkiyi daha üst seviyeye taşıyacaktır. Döner dönmez Slovakya halkının Türkiye'ye gelişini kolaylaştırma, vize noktasında adımımızı atacağız. Bu konuda Slovakya'nın da özellikle iş adamları, sanatkar, öğrenci, akademisyen, sporculara yönelik vize muafiyeti getirmesi ilişkileri daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Bu arada parlamentomuzdan yatırımların teşviki ile ilgili yasa geçmiş bulunuyor. Sosyal güvenlik anlaşması parlamentomuzdan geçti. Bunlar da aramızdaki ticari ilişkilerin süratle artmasına neden olacaktır. Enerji işbirliği konusunda Slovakya ile önemli bir adamı atabiliriz. Azerbaycan ile Türkiye parlamentoları arasında yapılan anlaşmamız var ve bu yıl içinde sanırım dozerler çalışmaya başlayacaktır. Bu konular ile ilgili olarak doğalgaz ve petrol hatlarla ilgili güvenlik noktasında, nükleer çalışmalarda müşterek çalışma yaklaşımlarına pozitif bakıyoruz. Slovakya ile Türkiye arasında merkezi İstanbul'da olacak bir bilim merkezine sıcak bakıyoruz dedi.

ÜLKEMİZDE 15'İ AŞKIN SLOVAKYALI SPORCU VAR

Erdoğan, Aramızda güzel elçiler var. Ülkemizde Fenerbahçe gibi takımlarda oynayan milli futbolcularınız oynuyor, Stoch gibi. Kış oyunlarında Slovakya başarılı bir ülke. Ülkemizde 15'i aşkın Slovakyalı sporcu var. Bütün bunların yanında gerek antrenör ve gerek sporcu noktasında başarılı bir ülke. Sporun değişik alanında da müşterek çalışmalarımızı artırarak ilerleteceğiz diye konuştu.

50 YILDIR KAPIDAYIZ

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SALDIRI

Bir gazetecinin ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak İmralı ile başlayan süreci sabote etmeye yönelik olduğunu düşünüyor musunuz Almanya'nın üzerine düşeni yapmadığı yönünde iddialar var sorusu üzerine Erdoğan, Bu saldırıyla ilgili dışımızda birçok değerlendirmeler, yorumlar yapılıyor. Bu budur veya yüzde 100 böyledir demek mümkün değil. Şu anda güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, ABD'nin de göndermiş olduğu birimlerle müşterek bir çalışmanın içindeler. Şunu açık söylemeliyim, ABD'den gelenler de dahil olmak üzere Almanya ve Fransa ile yapılan görüşmeler neticesinde İmralı ile yapmış olduğumuz çalışmayı engellemeye yönelik bir adım dahi olsa bu bizim çalışmalarımızı engelleyemez. Şu anda takvim çalışmaktadır. Asıl olan bu olayın failler zincirini ortaya çıkarmaktır. Ortada bir canlı bomba vardır, kimler yönetmiştir, nasıl gelmiştir. Bunların ortaya çıkması lazım. Belli bağlantıları açıklandı. O ortadadır. Daha önceden nerelerle bağlantılı olduğu, nerelerden geldiği bazı ülkelere bildirilmiştir. Ama ne yazık ki iş hep ucundan tutulduğu için buraya gelmiştir. Biz şu anda kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Terörle mücadeleyi bu işlere kurban etmek istemiyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Başbakan Erdoğan Asıl Olan Bu Olayın Failler Zincirini Ortaya Çıkarmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement