‘1.Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı’ 1 Mart’ta Van’da Başlayacak - Son Dakika
Güncel

‘1.Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı’ 1 Mart’ta Van’da Başlayacak

‘1.Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı’ 1 Mart’ta Van’da Başlayacak

Van Ticaret ve Sanayi Odası Tuşba Salonu'nda Yapılacak Olan Çalıştay'da Çaldıran İlçesi'nin Sorunlarını Tespit Edilerek, Çözüm Yolları Aranacak.

28.02.2011 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaldıran Kaymakamlığı, Çaldıran Belediyesi ve Çaldıran Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği '1. Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı' 1-2 Mart tarihlerinde Van'da yapılacak.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda yapılacak olan Çalıştay'da Çaldıran İlçesi'nin sorunlarını tespit edilerek, çözüm yolları aranacak. 1 Mart Salı günü saat:09:00'da başlayacak Çalıştay'da 'İstihdam, Ekonomik ve Tarımsal Kalkınma', Eğitim, Kültür, Sanat, Spor ve Çevre' komisyonları oluşturulacak. Komisyonlarda görev alacak akademisyenler ve ilgili kurum temsilcileri alt başlıklar olan 'Gençlik ve İstihdam, Kadın ve İstihdam, İşgücü Alternatifleri, Yoksulluğun Azaltılması ve Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi, Okul Öncesinde Okula Devam, İlk ve Ortaöğretimde Okullaşma, Kız Çocuklarının Okula Devamı ve Okullaşma, Merkezi Sınavlar, Yatılı Öğrenciler, Mesleki ve Teknik Eğitim, Taşımalı Eğitim, Kayıt dışı yaşam, İlçede Sosyal Yaşam, Yeteneklerin Keşfi, Faydalı Gençlik, Ağaçlandırma, Kitap ve Kütüphane, Çöp sorunu, Halk Eğitim Merkezi, Koruyucu Hekimlik ve Aile Planlaması' gibi konuları masaya yatıracak.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Çaldıran İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Battal, Çalıştay'ın açılışında yapacağı konuşmanın ardından, komisyonlar 2 gün boyunca ilçenin sorunlarını tartışarak, çözüm yolları arayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ‘1.Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı’ 1 Mart’ta Van’da Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement