1. Canik Çocuk Kitapları Günleri - Son Dakika
Yerel

1. Canik Çocuk Kitapları Günleri

1. Canik Çocuk Kitapları Günleri

Canik Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle “1. Canik Çocuk Kitapları Günleri” düzenledi.

20.11.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle "1. Canik Çocuk Kitapları Günleri" düzenledi.

Bir AVM'de düzenlenen etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Geleceği fethetmek istiyorsak çocuklarımızı değerleriyle büyüyen, geçmişine bağlı ve geleceği algılayabilecek donanımda yetiştirmek zorundayız" dedi.

Çocukları milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarına işaret eden Genç, "Nasıl bir gelecek istiyorsak, çocuklarımızı ona göre yetiştirmeliyiz. Bizim anlayışımıza göre çocuklar değerleriyle birlikte büyümeli. Şeyh Edebali'nin de dediği gibi 'Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini bilesin' bizim medeniyet değerlerimiz çocuklarımızı değerleriyle birlikte geleceğe hazırlamayı gerektirir. Canik Belediyesi olarak özellikle sıbyan okullarımızla çocuklarımızın maneviyatını da kendileriyle beraber büyütüyoruz" diye konuştu.

GENÇ'TEN ÇOCUKLARA 'ÇOCUK HAKLARI KİTABI' HEDİYESİ

Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımız toplumumuzda en önemli bireylerdir. Çocuklarımız tüm haklarını bilsin ve sahip çıksın diye onlara Çocuk Hakları Kitabı çıkardık. Bu kitabımızı çocuklarımıza hediye ediyorum. İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar. Çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak hepimizin görevidir. Çünkü çocuklar bize Allah'ın emanetidir, Dünyanın neresinde olursa olsun onların haklarını savunmak insani bir erdemdir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ETKİNLİK 3 GÜN SÜRECEK

Dünya Çocuk Hakları nedeniyle Canik Belediyesi, YEDAŞ ve bir AVM işbirliğiyle düzenlenen 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri'nde ünlü yazarlar İbrahim Ünsal Uçar, Halis Alçın ve Nuri Balta, üç gün boyunca çocuklarla birlikte olacak. Etkinlikte çocuk kitapları yayın evleri de kitaplarını kurulacak stantlarda sergileniyor. Etkinlik 3 gün boyunca sürecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement