1. Ergenekon 36 Gün Sonra Yeniden - Son Dakika
Güncel

1. Ergenekon 36 Gün Sonra Yeniden

174üncü Duruşması Davaya Verilen 36 Gün Aranın Ardından Tekrar Görülmeye Başlandı.

07.03.2011 12:20  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinci Ergenekon davasının 174üncü duruşması davaya verilen 36 gün aranın ardından tekrar görülmeye başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçükün de bulunduğu 21i tutuklu toplam 96 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin ve Ergün Poyraz katılmadı. Başka suçtan tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk duruşmada hazır bulundu.

DANIŞTAY MAĞDURLARI DURUŞMAYA GELMEDİ

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeret bildirerek katılmadığı ve yerine vekaleten üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin başkanlık yaptığı duruşmada Başkan Özese, Danıştay saldırısında yaralanan Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile birlikte Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlunun mağdur sıfatıyla duruşmaya çağrıldığını ancak henüz cevap verilmediğini belirtti.

BUNUN HESABINI YARGITAYDA VE YÜCE DİVANDA MUTLAKA VERECEKSİNİZ"

Bu sırada söz almak isteyen tutuklu sanık İsmail Yıldız usül hakkında söyleyecekleri olduğunu ifade etti. Başkan Özese Yıldıza usülle ilgili sadece reddi hakim talebi varsa bunu alabileceklerini başka bir talebi varsa bunu tanık ifadesinin alınmasının ardından sonra söyleyebileceğini belirtti. Yıldız söyleyeceğinin Danıştay saldırısıyla ilgili ve bir cümle olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Genelkurmay Başkanlığının ve MİTin kurduğu en gizli istihbarat teşkilatının başkanı olarak söz aldım" dedi. Bunun üzerine Başkan Özese, sanık Yıldızı yerine oturması konusunda uyardı ve görevlilerden Yıldızın mikrofonunu kapatmasını istedi. Yıldız ise sözünün kesilmesine, Bunun hesabını Yargıtayda ve Yüce Divanda mutlaka vereceksiniz" diyerek tepki gösterdi.

ALPARSLAN ARSLANI TANIMAM O DA BENİ TANIMAZ"

Duruşmaya, Danıştay saldırısıyla ilgili tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, MHP eski genel başkan adaylarından ve Alparslan Türkeşin de avukatlığını yapmış olan Abdulkadir Erdili tanık olarak ifadesinin alınması için kürsüye çağırdı. 2006 yılında Gazeteci Ecevit Kılıçın kendisiyle röportajının ardından Aktüel dergisinde yaptığı ve Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslanın işadamı Erol Şahinle birlikte 500 milyon dolarlık bir alacakla ilgili olarak ofisine geldiği iddialarını içeren Katil para için önce bana geldi" haberine ilişkin ifade veren Erdil, davayı da sanıklarını da sadece gazetelerden okuduğunu belirterek, Alparslan Arslanı tanımam o da beni tanımaz. Olay hakkında bir şey bilmiyorum" dedi.

"HABERLE İLGİLİ TEKZİP GÖNDERDİM"

2004 2006 yılları arasında MHP genel başkanlığına aday olduğunu belirten Erdil, Aktüel dergisinden Ecevit Kılıçın kendisine geldiğini ve ısrarla kendisine Alparslan Arslanı tanıyıp tanımadığını sorduğunu ifade etti. Tanık Erdil, Bana ısrarla Alparslan Arslan ofisinize geldi mi? diye sordu ben de kendisine Sen zorla bana onu tanıtmaya mı çalışıyorsun. Git buradan diyerek gönderdim. Ardından ise Aktüel dergisinde manşetten bu haber yayınlandı. İşadamı Erol Şahin avukatı Sait Bingölle birlikte ofisime geldi. 500 milyon dolar alacakları olduğunu söyledi. Ben de kendilerine 7,5milyon dolar icra masrafını yatırdıkları takdirde davayı alacağımı söyledim. O günden sonra bir daha gelmediler. Haberle ilgili olarak da Aktüel dergisine tekzip gönderdim" diye konuştu.

BANA HAZIRLANMIŞ BİR TEZGAH GİBİ GELDİ"

Ardından Erdil, Savcı Mehmet Ali Pekgüzelin Alparslan Arslan sizin büronuza hiç geldi mi?" sorusuna, Hayır" yanıtını verdi. Erol Şahin kendi avukatı olduğu halde sizin büronuza neden avukatıyla geliyor?" sorusuna ise tanık Erdil, Ben Türkiyenin sayılı avukatlarındanım. Alparslan Türkeş, Namık Kemal Zeybek ve Agah Oktay Güner gibi isimlerin avukatlığını yaptım. 47 yıl avukatlık yaptım. Bunlar bana hazırlanmış bir tezgah gibi geldi" ifadesini kullandı.

İBRAHİM ŞAHİNİ TANIRIM"

Savcı Pekgüzel tanık Erdile Ergenekon davaları sanıkları Veli Küçük, Arif Doğan ve İbrahim Şahini tanıyıp tanımadığını sordu. Erdil ise sadece İbrahim Şahini tanıdığını belirterek, Avukatlık yaptığım dönemlerde başkomiserdi. Karşılaşıyorduk. Daha sonra ise hiç görmedim" diye konuştu.

KENDİSİNİ BUGÜN BURADA GÖRDÜM"

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Alparslan Arslanı ayağa kaldırarak tanık Erdili tanıyıp tanımadığını sordu. Arslan ise bu soruya, Kendisini bugün burada gördüm. Daha önce mahkemede, TVlerde adını duymuş olabilirim. Tanışıyor da tanışmıyor da olabilirim. O konuda bir şey bilmiyorum" diye yanıt verdi.

OSMAN YILDIRIMDAN İLGİNÇ İDDİA

Bu arada tutuklu sanık Osman Yıldırım söz alarak ağabeyinin oğlu Emirhan Yıldırımın kaçırıldığını öne sürdü. Yıldırım Üç ay önce güpegündüz evinin önünden kaçırıldı. Kendisi 20 yıllık TSK mensubudur. Buradan Başbakana sesleniyorum. Kendisi bizim dönemimizde hiçbir faili meçhul yoktur diyor. Buradan bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum" dedi.

Haber : Cem TURSUN, İstanbulDHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1. Ergenekon 36 Gün Sonra Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement