1 günde 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da durum vahim! Aynı yatakta iki hasta tedavi ediliyor - Son Dakika
Dünya

1 günde 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da durum vahim! Aynı yatakta iki hasta tedavi ediliyor

Hindistan'da günlük yeni vaka sayısı yedi gündür rekor kırdı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede son 24 saatte 200 bin 739 yeni vaka ve bin 38 ölüm bildirildi. Vaka sayılarının bu denli artması nedeniyle ülkenin bazı eyaletlerindeki hastanelerde yoğun bakım üniteleri tamamen doldu. Delhi ve Gucurat eyaletlerinde bir yatakta iki hasta birden tedavi edilirken, sokaklarda ambulans kuyrukları oluştu.

15.04.2021 16:58  Güncelleme: 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede son 24 saatte 200 bin 739 Covid-19 vakası ve bin 38 ölüm meydana geldi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 14,1 milyona, ölü sayısı ise 173 bin 123'e yükseldi. Hindistan vaka sayısı bakımından 31,4 milyon enfeksiyonun görüldüğü ABD'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Son 24 saatte 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da artık iki hasta aynı yatakta tedavi görüyor

ENFEKSİYON DALGASIYLA MÜCADELE EDERKEN REKOR ARTIŞ GELDİ

Son sekiz gündeki yedinci rekor günlük artış, Hindistan, merkez üssü Mumbai'ye ev sahipliği yapan ekonomik açıdan önemli Maharashtra eyaletinde olan büyük bir enfeksiyon dalgasıyla mücadele ederken geldi. Batı eyaleti, ülkedeki toplam vakaların yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Ülkedeki bu keskin vaka artışının nedeni hem yeni varyantlara hem de virüs tedbirlerine uyulmamasına bağlanıyor. Milyonlarca kişinin bir araya geldiği Hindu festivali Kumbh Mela ve yerel seçimler için yapılan mitinglerin süper yayıcı etkinliklere dönüştüğüne dikkat çekiliyor.

Son 24 saatte 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da artık iki hasta aynı yatakta tedavi görüyor

HAFTA SONU CİDDİ BİR KAPANMAYA GİDİLECEK

Delhi eyaletinin başkanı Arvind Kejriwal ise Covid-19 enfeksiyonlarındaki artışı kontrol altına almak için hafta sonu kilitlenmeye gideceğini söylerken, alışveriş merkezleri, spor salonları, restoranlarda yemek yeme servisi ve bazı haftalık pazarların hafta sonları kapalı olacağını ve yalnızca temel hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Son 24 saatte 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da artık iki hasta aynı yatakta tedavi görüyor

"DURUM KORKUNÇ"

Diğer taraftan, vakalardaki artış nedeniyle, Hindistan'ın birçok eyaletinde yoğun bakım (YBÜ) yatakları doldu ve oksijen tüpleri sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle Maharashtra'daki hastanelerin yanı sıra kuzeydeki Gujarat ve Delhi hastanelerde, hasta yakınlarının yer kapmak için yarıştığı, bazı yataklarda iki hastanın birden yattığı görüldü.

Nagpur'daki Devlet Tıp Koleji ve Hastanesi'nden Avinash Gawande, "900 yataklı bir hastaneyiz, ancak dışarıda bekleyen yaklaşık 60 hasta var ve onlar için yerimiz yok" dedi. Başbakan Narendra Modi'nin memleketi Gujarat is hastanelerde oksijen tüpleri yetersiz olduğu için uzun ambulans kuyrukları oluştu.

Diğer taraftan Hindistan hükümeti, ülkenin son iki gündür her gün tam kapasiteyle oksijen ürettiğini ve üretimi artırdığını açıkladı.

1 günde 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan\'da durum vahim! Aynı yatakta iki hasta tedavi ediliyor

Son Dakika Dünya 1 günde 200 binden fazla vakanın görüldüğü Hindistan'da durum vahim! Aynı yatakta iki hasta tedavi ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Allah haklarında hayırlısini versin: En kötü yü gösterin ki ,biz şükredelim halimize. Vay babamın oğlu vay..." Algı yapmaya devam". 10 13 Yanıtla
  • SABOKA: Hindistan nüfusu bizden 10 kat fazla vaka sayısı 200 bin Bizde ise 50 bin Hangimiz daha vahim acaba 22 1 Yanıtla
  • Ali: İnş bizde de aynı durum yaşanmaz. Adamların nüfusuna oranlarsak bizden daha iyiler sayı olarak...1 milyarda 200 bin...85 milyonda 50 bin...Şimdi söyleyin kimde daha kötü vaka sayısı? 10 6 Yanıtla
  • İsmail : İşte kafanı çalıştır demekki bizim ülkemizde sağlık sistemi çok iyi anlayana tabi 7 5
  • Coronaci: Tam bir malsin gorunene itiraz edip muhalefet etmek nedir sen hangi zekanin urunusun pes 6 6
  • Iyi olan kazansın: Inege tapanlarla puta tapanların yarışı 7 5 Yanıtla
  • Komik: Senin inandığın şey söyleyince koronayı bitiriyormuşcasına konuşma 6 4
  • SABOKA: yanlış yazmısım 15 kat fazlaymış :) DURUM GERÇEKTEN KORKUNÇ 10 0
  • Bir yorum: İlah edindiginiz inek e söyleyin koronayi bitirsin.camileri yaptığınız günleri de unutmadik 4 5 Yanıtla
  • Son Adam: Kardeşim tesbit edilen tesbit edilmeyen günlük 1.2 milyon vaka var hindistanda 5 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement