1 Kasım'da Meclis'e Vedan Eden Milletvekilleri - Son Dakika
Güncel

1 Kasım'da Meclis'e Vedan Eden Milletvekilleri

1 Kasım\'da Meclis\'e Vedan Eden Milletvekilleri

Dün yapılan seçimde AK Parti vekil sayısını 58 kişi , CHP ise 2 kişi arttırdı. Seçimin en çok kaybedeniyse 39 vekil kaybeden MHP ile 21 milletvekilini kaybeden HDP oldu.

02.11.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti meclisteki vekil sayısını 58 kişi , CHP ise 2 kişi arttırdı. Seçimin en çok kaybedeniyse 39 vekil kaybeden MHP ile 21 milletvekilini kaybeden HDP oldu.

AK PARTİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM OLDU

7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er vekil çıkarmıştı. 1 Kasım seçimleri için YSK'ya verilen listede partiler değişikliğe gitti, AK Parti'den 53, CHP'den 3, MHP'den 6 ve HDP'den 4 isim yeni listelerde yer almadı.

AYNI İSİMLER MECLİS DIŞI KALDI

Listelerin yenilenmesinden sonra birçok isim 7 Haziran seçimde milletvekili olup partileri tarafından yeniden aday göstermelerine rağmen seçilemedi.

İşte Meclis dışında kalan o isimler:

AK Parti: Ziver Özdemir (Batman), Şebnem Koçakelçi (Bingöl- 1 Kasım'da İstanbul 1 18. sıraya kaydırılmıştı), Adem Tatlı (Giresun), Cengiz Tokmak (Sinop), Mahmut Sami Mallı, Tülay Selamoğlu, Ayhan Yılmaz (Ankara),

CHP: Mehmet Fatih Atay (Aydın), Gülizar Biçer Karaca (Denizli), Erdoğan Özyalçın (Erzincan), Mustafa Adıgüzel (Ordu)

MHP: Turan Yaldır (Aksaray), Tarkan Akıllı (Antalya), Recep Çetin (Balıkesir), Karabey Kadri Karaoğlu (Bayburt), Alparslan Ahmet Dursun(Burdur), Tevfik Topçu (Bursa), İbrahim Kürşat Tuna (Çanakkale), Yavuz Temizer (Elazığ), Ruhsar Demirel (Eskişehir), Ertuğrul Tolga Orhan (G.Antep), Orhan Erzurum (Giresun), Mustafa Canlı (Gümüşhane), Emin Çınar (Kastamonu), Ali Kilci, Süleyman Korkmaz (Kayseri), Cemil Yıldırım Türk (Kırşehir), Seyit Ahmet Göçer (Kırıkkale), Mustafa Yün (Kilis), Mustafa Sait Gönen (Konya), Alim Işık (Kütahya), Ali Öz (Mersin), Mehmet Varol (Nevşehir), Vedat Bayram (Niğde), Hüseyin Edis (Samsun), Celal Dağgez (Sivas), Bülent Belen (Tekirdağ), Abrruhman Başkan (Tokat), Koray Aydın (Trabzon), Durmuş Yılmaz (Uşak), Sadir Durmaz (Yozgat),

HDP: Rıdvan Turan (Adana), Mehmet Emin İlhan (Ağrı), Hakkı Saruhan Oluç (Antalya), Taşkın Aktaş (Ardahan), Asiye Kolçak (Bursa), Edip Berk (Diyarbakır), Seher Akçınar Bayar (Erzurum), Kınaz Türkeli (Iğdır), Şafak Özanlı (Kars), Ali Haydar Konca (Kocaeli), Enise Güneyli (Mardin), Çilem Küçükkeleş (Mersin), Leyla Güven (Ş.Urfa), Edibe Şahin (Tunceli), Yurdusev Özsökmenler (Van)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 1 Kasım'da Meclis'e Vedan Eden Milletvekilleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ...TAŞOVA...: TEŞEKKÜRLER..... SAĞCILAR SOLCULARA İYİ BİR DERS VERDİ...BU SOLCULARI ENİNDE SONUNDA ADAM EDECEĞİZ... BURASI MÜSLÜMAN ÜLKESİ, SOLCU BEYNAMAZLARIN İŞİ OLMAZ...AK GENÇLİK GÜÇLENEREK GELİYOR...SOL BİTMİŞTİR.... ERMENİLER,HAİNLER SEVİNMEDİ....MÜSLÜMANLAR SEVİNDİ.... 70 1 Yanıtla
  • Gök Yeleli Bozkurt: Bir parti böle bitirilir.Akepeli olsa bu kadar zarar vermez partiye.İSTİFA BAHÇELİ VE EKİBİ İSTİFA 7 1 Yanıtla
  • eskiden mhp şimdi akp: islamiyet kazandı 2 1 Yanıtla
  • uzman cvs: Sayin Mustafa Canlı bitek sana üzüldüm adam gibi adam giremedi meclise 1 0 Yanıtla
  • Erdoğan: AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımızı ikaz edeceğiz
    17:16 Erdoğan: AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımızı ikaz edeceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Mitingi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için çalışanlara karşı yakınlarını ikaz edeceklerini söyledi. Erdoğan, seçimlerde oy kaybına izin vermeyeceklerini vurguladı ve vatandaşları sandığa gitmeye teşvik etti.

  • Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı
    17:15 Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, M.C.Ö. ve O.C.K. isimli şahıslardan 3 bin 920 adet sentetik ecza ve 2 poşet halinde toplam 209 gram skunk ele geçirdi. Gözaltına alınan M.C.Ö. ve O.C.K. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki sorguları tamamlanan 2 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren O.K.C. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.C.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
    17:14 Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı

    Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu ticaretini önlemek amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, şüphe üzerine durdurulan O.A.'nın üst aramasında 43,37 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.


Advertisement