1 Kasım Genel Seçimi - Son Dakika
Güncel

1 Kasım Genel Seçimi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, "Seçim sonuçlarının ülkemizin demokratik, hukuki, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.

02.11.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, "Seçim sonuçlarının ülkemizin demokratik, hukuki, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.

1 Kasım Genel Seçimi dolayısıyla yazılı açıklama yapan Erdem, 26. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev alacak tüm milletvekillerini ve temsil edilecek siyasi partileri kutladı. Sürdürülebilir yatırım akışının ve pozitif algının devamı için yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına hız kesmeden devam edilmesi gerektiğini belirten Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin ihracat hacminin yükselmesi, bölgesel bir yatırım merkezi olması ve ekonomik büyümesinde çok önemli bir katkıya sahip olan uluslararası doğrudan yatırımları artıracak politikalara ağırlık verilmesi her zamankinden daha da önemlidir. Milletimizin iradesi doğrultusunda oluşacak yeni hükumetin, hiç vakit kaybetmeden ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimini hızlandıracak, refah düzeyini yükseltecek, yasal, demokratik ve ekonomik reformları gerçekleştirebilecek adımlar atmasını temenni ediyoruz.

Ülkemizi bir süredir etkisi altına alan terör olaylarının sona erdirilmesi, toplumsal barış ve huzurun tesis edilmesi, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve ülkemizin her kesiminde birleştirici politikaların korunması büyük önem taşımaktadır. Tüm süreçlerde, seçmen iradesini TBMM'de temsil edecek olan siyasi partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceklerini umut ediyoruz."

Erdem, YASED olarak Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Hükumetle karşılıklı diyalog ve iş birliğini geliştirerek, Türkiye ekonomisine katma değer yaratmayı ve kalkınmaya destek olmayı sürdüreceklerine işaret eden Erdem, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye doğrudan yatırım yapmış uluslararası yatırımcılar olarak, seçim sonuçlarının ülkemizin demokratik, hukuki, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmasını diliyoruz."

-"Türkiye istikrarı tercih etti"

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de "Türkiye istikrarı tercih etti. Seçmen, ülkenin istikrarı ve geleceği için AK Parti'ye yüzde 50 civarında oy vererek tek başına iktidar olmasını sağladı" değerlendirmesinde bulundu.

KOBİDER olarak Türkiye'nin ekonomisi ve siyasi istikrarı açısından tek parti iktidarının daha iyi olacağına sürekli vurgu yaptıklarını ifade eden Özgenç, 7 Haziran seçimlerinin akabinde erken seçim kararı alınmasının gerekli olduğunu savunduklarını hatırlattı. Özgenç, şunları kaydetti:

"Bu savunmamızda ne kadar haklı olduğumuz gün gibi ortada. Zira bir önceki seçimde AK Parti'nin en yakın rakibine fark atmasına karşın tek başına hükumeti kuracak oy oranına ulaşamadığı için ülkede kaos ortamı oluşmuştu. 1 Kasım'da seçmenin ekonomik ve siyasi istikrarın devamını tercih etmesinin bir nedeni de 7 Haziran'da ortaya çıkan olumsuz tablonun bir daha tekerrür etmemesidir. 7 Haziran'da şer cephelerince yapılan kirli ittifaklar ile ülkenin geldiği durum ortada. Yüzlerce asker ve polis şehit edildi, ülke ekonomisine de milyarlarca lira zarar verildi. Ülkeye ve halka kaos ortamı yaşatıldı. Ayrıca istikrarsızlıktan ötürü kazanan yok ama kaybeden kesinlikle halk oldu. Ülke ekonomisine vurulan darbe, doğal olarak vergi ve zam olarak vatandaşlara yansıdı.

Seçmen, 1 Kasım'da yapılan erken seçimin çok anlamlı olduğunu, bu seçimin sebepleri, sonuçları ve ülkenin menfaati itibarıyla diğer seçimlerden farklı olacağının farkına vararak, 7 Haziran'dan bu yana yaşanan sıkıntıların tekerrür etmemesi için tercihini hizmetten ve istikrardan yana kullandı. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye  uyarıda bulunan seçmen, çıkan sonucu görünce ülkenin geleceği için tekrar tek başına iktidarı seçti. AK Parti de bu uyarıdan vazife çıkarmalı kesinlikle rehavete kapılmamalı. Seçim öncesindeki vaatlerini hükumet olduğu yıllar içerisinde gerçekleştirmeli. Dernek olarak sivil toplum gereği yapılan vaatlerin takipçisi olacağız."

-"AK Parti'nin önünde mevcut durumu daha ileri taşıma görevi var"

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut ise "Milletimizin iktidar partisine duyduğu güveni güçlü bir şekilde göstermesi AK Parti hükumetine daha fazla sorumluluk yüklemektedir. AK Parti'nin önünde mevcut durumu daha ileri taşıma gibi bir görev vardır" ifadelerini kullandı.

1 Kasım Genel Seçimi'nin geniş bir katılımla gerçekleşmiş olmasının demokrasi adına memnuniyet verici olduğunu dile getiren Bulut, seçilen tüm milletvekillerini kutladı ve seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulundu. Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'yi karıştırmaya dönük çabalara milletimizin tevessül etmemesi, milli iradenin sandığa her yerde en adil şekilde yansımış olması, bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamaması gelişmiş demokrasimizin göstergesidir. Ülkemizle ve milletimizle bir kez daha gururlandık. Milletimizin, hükumetimizin Türkiye'yi 13 yılda getirdiği noktayı sahiplenmesi ve iktidar partisine duyduğu güveni güçlü bir şekilde göstermesi, elbette ki AK Parti hükumetine daha fazla sorumluluk yüklemektedir. AK Parti'nin önünde, millet için daha büyük bir azimle çalışma ve  mevcut durumu daha ileri taşıma gibi bir görev vardır.

Tüm Ak Partililerin bunun için ilk günkü şevkle çalışmaya devam edeceğine ve Türkiye'nin en gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yeri almasını sağlayacağına inanıyoruz. Ekonomik ve demokratik alanlarda son 13 yılda yaşanan büyük gelişmelerin bu sonuçlarda önemli bir etkisinin olduğu ortadadır. İş dünyası olarak bizler de elimizden gelen gayreti göstermeye, Türkiye'nin ekonomi politikalarını desteklemeye devam edeceğiz. Gerilimlerin bir an önce bitirilmesi, ülkenin istikrara kavuşması için tek başına iktidar fırsatını kazanan AK Parti'nin yoluna aynı başarı ve kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz."

Kadın milletvekili sayısının arzu edilen seviyede olmadığına dikkati çeken Bulut, bu konuda tüm kesimlerin kadın siyasetçilerin önünü açmak ve daha çok kadın temsiliyetini sağlamak için ortak çaba harcamaları gerektiğini vurguladı.

-"Sonuçların huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz"

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada da "Seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz" denildi.

Seçimin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesinin ve katılım oranının oldukça yüksek olmasının büyük memnuniyet verici olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"1 Kasım Genel Seçimi sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi'ni ve TBMM'de temsil edilecek Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Halkların Demokratik Partisi'ni ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni kutlar, yeni parlamentonun Türkiye'deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ederiz. Seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz.

İş dünyasının kurulacak hükumetten ve TBMM'den beklentisi, ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Kasım Genel Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement