1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı

1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Hizan ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası barışla sona erdirildi.

09.10.2019 09:57  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Hizan ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası barışla sona erdirildi.

3 yıl önce çıkan ve 1 kişinin ölümüne neden olan kavganın ardından Karabaş ve Bozkan aileleri arasında başlayan kan davası, kanaat önderlerinin girişimleri sayesinde barışla sonuçlandı. Bediüzaman Ulu Camisi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan tören, misafirlerin konuşmalarıyla devam etti. Törende konuşan eski bakanlardan Edip Safder Gaydalı, ailelere teşekkür ederek, husumetin sona erdirilmesinin önem arz eden bir olay olduğunu vurguladı. Aileler arasında zaman zaman husumetlerin yaşandığını anlatan Gaydalı, "Rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel derdi ki 'barışmasını bilmeyen kavga etmesin.' Beşerdir, şaşar ama önemli olan hatada ısrar etmemektir. Bu iki ailemiz uzun süredir küstüler. Bir kısmı da burayı terk etmişti. Önemli olan kötülükte ısrar etmemektir. Şimdi bakıyorum ki zamanımızı bu tip barışlarla geçiriyoruz. Bizim aslında bu tür olayları yaşamamamız için üretmeye, çalışmaya ihtiyacımız var. Bizler Bitlis olarak bir bütünüz. Bu tür kötülüklere tevessül etmeyelim. Başta iki ailenin büyükleri olmak üzere barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da Müslümanlar arasındaki husumeti sona erdirmenin Allah'ın emri olduğunu belirterek, "Her şey Yüce Allah'ın emrini, Hazreti Peygamberin sünnetini yerine getirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün kucaklaşacak gönüllerin bir daha ayrılmamak üzere bir arada olmasını temenni ediyorum. Bu güzel günde bizleri bir araya getiren başta bakanımız olmak üzere emeği geçen vatandaşlarımıza ve en önemlisi de iki ailemizin büyüklerine şükranlarımı arz ediyorum. Aile büyükleri bu işin başını çekmezse, bu işin ucundan tutmazsa, 'elleri kavuşturup Allah'ın emrine, peygamberin sünnetine uyacağız' demeseler burada bir araya gelmezdik. Önemli olan tövbe etmek, pişman olmaktır. Biz müminlere düşen görev; tarafları barıştırmak, bir araya getirmektir. Hepimiz kardeşiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini eden aile mensupları kucaklaşarak barıştı.

Barış törenine; Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis İl Jandarma Komutanı Nail İlbey, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, İlçe Müftüsü Murat Demir, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement