1 Mayıs Resmi Tatil Mi? Ramazan Bayramı Ve Kurban Bayramı Ne Zaman? - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Resmi Tatil Mi? Ramazan Bayramı Ve Kurban Bayramı Ne Zaman?

1 Mayıs Resmi Tatil Mi? Ramazan Bayramı Ve Kurban Bayramı Ne Zaman?

1 Mayıs resmi tatil mi merak ediliyor. Her sene resmi tatil mi sorusu en çok 1 Mayıs İşçi Bayramı için soruluyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri, kaç gün tatil olacağı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı hangi güne geliyor çalışanlar tarafından en çok sorgulananlar oluyor. Peki 1 Mayıs resmi tatil mi? İşte 2019 resmi tatiller takvimi

29.04.2019 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs İşçi Bayramı'na 2 gün kaldı. Çarşamba günü tüm dünyada olduğu gibi Emek ve Dayanışma Günü, ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Çalışanlar ise 1 Mayıs resmi tatil mi merak ediyorlar. 1 Mayıs'ta bankalar, eczaneler, kargolar çalışıyor mu? 2019 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman? 2019 resmi tatiller takvimi ile Ramazan ve Kurban Bayramı tarihlerini öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlandı. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edildi. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.

Yeni yılın üçüncü resmi tatili olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, 2019'da Çarşamba günü kutlanacak. Haftanın tam ortasına denk gelmesi biraz zorluyor. Ama hafta sonu tatili ile birleştirmek isteyenler, öncesinden veya sonrasında 2 günü izin alarak beş günlük bir tatil çıkarabilirler.

1 MAYIS'TA BANKALAR, ECZANELER, KARGOLAR AÇIK MI?

1 Mayıs resmi bir tatil olması nedeniyle o gün, özel veya kamu bankaları kapalı olacak. Diğer yandan resmi tatil nedeniyle kargolar ve eczaneler kapalı olacak. Pazar günlerinde olduğu gibi sadece nöbetçi eczaneler açık olacak.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı, çalışanların yıl içerisinde en çok bekledikleri tatildir. Daha çok hafta içine denk gelmesi istenir. Böylece hafta sonu tatili ile birleştirilerek uzun bir tatil elde etme imkanı doğar. Peki bu sene Ramazan Bayramı ne zaman?

2019 Ramazan Bayramı, 4-5-6 Haziran'da kutlanacak. Yarım gün tatil olan arife günü 3 Haziran Pazartesi gününe denk gelmektedir. Bu durumda Ramazan Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirmek için izin kullanmak gerekir. Eğer yarım gün izin alınırsa 1 Haziran Cumartesi ve 2 Haziran Pazar günü ile birleştirilmiş olacak ve Ramazan Bayramı tatili 6 güne çıkmış olacak. (1 Haziran Cumartesi ile 6 Haziran Perşembe)

İkinci seçenek için ise 1,5 gün izin kullanmak gerekir. Bu durumda Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış olur. Böylece 1 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri tatil yapma imkanı olacaktır. 2019 Ramazan Bayramı tarihi şöyle;

03 Haziran 2019 Pazartesi Ramazan Bayramı Arifesi

04 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

05 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

06 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2019 resmi tatillere göre yılın ikinci en uzun tatili Kurban Bayramı. Çalışanların da özellikle yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle tercih ettiği Kurban Bayramı hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat sadece 2 gün izin kullanarak 2019 Kurban Bayramı'nı da 9 güne çıkarmak mümkün.

Kurban Bayramı 10 Ağustos Pazar günü başlıyor ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona eriyor. Bayramı takip eden 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri için izin alırsanız Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarabilirsiniz. 2019 Kurban Bayramı tarihi şöyle;

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

03 Haziran 2019 Pazartesi Ramazan Bayramı Arifesi

04 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

05 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

06 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arifesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arifesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Resmi Tatil Mi? Ramazan Bayramı Ve Kurban Bayramı Ne Zaman? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement