1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri" Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri" Yarışması Düzenlenecek

Trabzon'da, "1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri" yarışması organize edilecek.

24.04.2018 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da, "1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri" yarışması organize edilecek.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, bugünün mimari anlayışının estetikten uzak olduğunu belirterek, şehirlerde hızla betonlaşmanın hakim olduğu bir dönem yaşandığını ifade etti.

Yerel mimari öğelerini barındırmayan, estetikten uzak mimarı unsurların hakim olduğu mimarlık ve şehirleşme anlayışının daha da yaygınlaştığına dikkat çeken Genç, şunları kaydetti:

"Bu kentleşme anlayışına karşı geleneksel mimari öğelerinin ve yerel mimari değerlerinin teşvik edilmesi için 1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri yarışmasını organize ettik. Türk-İslam mimarisinin insan ruhunu okşayan, sıcak, her bünyeye dokunan mimari tarzını yaşatmak, aynı zamanda milli kültürümüze sahip çıkmak demektir. Artık günümüz şehirleri, soğuk, kalıplaşmış birbirinin kötü bir kopyası olan mimari ile yapılmaktadır. Ortahisar Belediyesi olarak bir nebze de olsa bunu kırmak, hepimizin özlem duyduğu ve hayranlıkla baktığı kendi değerlerimiz olan anlayışı tekrar gün yüzüne çıkarmalıyız. Yarışmamız da bu amaçla yapılmıştır."

Genç, merhum mimar Ercan Yazıcı adına özel ödül verilecek olan yarışmada, en iyi uygulama, en iyi tasarım ve en iyi fikir proje dallarında ödül verileceğini aktardı.

Yarışmaya başvuruların 30 Nisan'a kadar devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri' Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement