"1. Sivas Üstün Yetenekliler Çalıştayı" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

"1. Sivas Üstün Yetenekliler Çalıştayı" Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "1.Sivas Üstün Yetenekliler Çalıştayı" düzenlendi.

03.05.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "1. Sivas Üstün Yetenekliler Çalıştayı" düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki çalıştayda, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, slayt eşliğinde üstün yetenekli çocukların geliştirilmesi ve gerekli ortamların sağlanması konusunda sunum yaptı.

Üstün yetenekli çocukların eğitiminde öğretmenlerin deneyimli olmaları gerektiğini vurgulayan Kurnaz, öğretmenlerin çocuklara düşünmeyi öğretme, düşünme dostu sınıf ortamı oluşturma, problem çözme, karar verme, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi imkanlar verilmesinin önemine dikkati çekti.

Bilişsel, akademik ve sosyal becerilerin üstün yetenekli öğrenciler için önemli olduğunu ifade eden Kurnaz, üstün zekalılara sanat yönünden de faaliyetler yaptırılması gerektiğini söyledi. Üstün yetenekli çocukların metafizik olaylarına ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Kurnaz, bu çocukların bilgilendirilmesi ve hata yapmalarının doğal olduğunun hatırlatılması gerektiğini belirtti.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Daire Başkanı Necati Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilçe Milli Eğitim müdürleri, öğretmenler ve veliler de katıldı. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1. Sivas Üstün Yetenekliler Çalıştayı' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement