1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Güncel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

30.06.2018 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunuyla Türk karasularında yapılacak her türlü ticari faaliyetinin gerçekleşmesinin ve denizlerin yarattığı ekonomik kazanımlardan Türkiye'nin yararlanacağının hüküm altına alındığını vurguladı.

Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'ndan sonra hem maddi hem de manevi anlamda yıkıma uğradığını ve Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalamasıyla boğazlar ve limanların yabancı ülkelerin eline geçtiğini anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaştan sonra ülkenin yeniden ayağa kaldırılması ve yeni ekonomi girişimlerin bulunması için 4 Mart 1923'te İzmir'de Türkiye İktisat Kongresini toplamıştır. Bu toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisine güç sağlayabilecek çözümler araştırılmıştır. 20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilip, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyetleri sona ermiş, denizcilik sektörünün gelişmesi için önemli bir süreç başlamıştır."

Aksoy, yürürlüğe giren Kabotaj kanununun denizciliğin gelişmesi için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, denizcilik sektörünün büyüyen deniz filoları, güçlenen alt yapısı ve modern tersaneleriyle ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasıyla sahip olduğu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesinin önemli olduğunu kaydeden Aksoy, donanma kenti olan Kocaeli'nin 35 limanı ve balıkçı barınaklarıyla denizcilik sektörüne önemli katkı sunduğuna dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi
    14:37 Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi

    Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne'de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, ölümden döndü. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi.

  • İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
    14:34 İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Gül, seçim sonrasında kendisini ziyaret eden İmamoğlu'na, tebriklerini iletti.


Advertisement