1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş'ta Kutlandı - Son Dakika
Güncel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş'ta Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş\'ta Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Beşiktaş’ta Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin önünde düzenlenen törenle kutlandı.

01.07.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Beşiktaş'ta Barbaros Hayrettin Paşa heykelinin önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende denize çiçek bırakıldı.

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Can, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş  Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan, Türkiye  Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereceli, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaplanoğlu, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ali Keskin, Türk Boğazları Baş Tabibi Dr. Levent Sıvacıoğlu, İstanbul Liman Başkanlığı'ndan Dr. Emrah Yaman katıldı. Barbaros Hayrettin Paşa heykeli önünde gerçekleştirilen ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda denizlerin önemine vurgu yapıldı.

"Denizcilikte ülke olarak 14'üncü sıradayız"

"Bugün denizcilikte ülke olarak 14'üncü sıradayız" diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 3 tarafı denizle çevrili olan Türkiye'nin denize önem vermesi gerektiğini belirterek "Bu noktaya geldik, ama bu hak ettiğimiz yer değil. Yunanistan açık ara birinci. Biz onun yaklaşık 6 katı nüfusa sahibiz. Çok daha büyük bir potansiyelimiz var. Ama bunu değerlendiremiyoruz" dedi.

Başkan Hazinedar, Denizcilik Bayramını kutlayarak, "Yemesiyle, içmesiyle, yaşamın bütün alanlarıyla, ticaretiyle ulaşımıyla deniz Türkiye için aslında fevkalade önemli. Balıkçılık açısından da çok önemli bir tarih. Çünkü hatırlamalıyız bizim çocukluğumuzdaki balık popülasyonu ve çeşitliliği bugün ile çok farklı. Evrensel gerçekle, akılla Türkiye'nin denizlere her alanda bakmaya ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Başkan Murat Hazinedar ve diğer katılımcılar Barbaros Hayrettin Paşa'nın türbesini ziyaret ederek, dua etti. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla daha sonra denize çiçek bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Beşiktaş'ta Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı minibüste çıkan yangın sonucunda araç kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, firari hükümlü de dahil olmak üzere 4 kişi yakalandı. Operasyonda, uyuşturucu ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement