1- Tuncelili Tenisçi Gençler, Hülya Avşar'dan Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

1- Tuncelili Tenisçi Gençler, Hülya Avşar'dan Destek İstedi

TUNCELİ'de, tenis sporuna gönül veren ve katıldıkları kursların ardından Türkiye dereceleri almayı hedefleyen gençler, malzeme sıkıntısı yaşıyor.

11.06.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'de, tenis sporuna gönül veren ve katıldıkları kursların ardından Türkiye dereceleri almayı hedefleyen gençler, malzeme sıkıntısı yaşıyor. Gençler, sanatçı Hülya Avşar ve milli tenisçi Marsel İlhan'dan kendilerine malzeme yardımında bulunması için çağrıda bulundu.

Zaman zaman terör olaylarının yaşanmasına rağmen Tunceli'de yaşayan gençler kısıtlı imkanlarla kültürel ve sportif aktivitelerini sürdürüyor. Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve olimpik standartlara uygun 2 tenis kortunda boş zamanlarında tenis oynayan gençler ve küçük yaştaki öğrenciler, teniste Türkiye çapında derece yapmayı hedefliyor. Tenis kursuna giden Tuncelili gençler, sanatçı Hülya Avşar ve ünlü tenisçi Marsel İlhan'dan kendilerine tenis malzemesi yardımından bulunmaları için çağrıda bulundu.

'EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TENİS MALZEMESİ'

Kentin tek tenis antrenörü olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Sevilay Yurt, kentte tenise yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Kursa katılan öğrencilerin teniste Türkiye çapında önemli bir başarı elde edeceklerine inandığını belirten Yurt, "Tunceli'de sosyal aktiviteler alanları çok sınırlı. Olimpik standartlara uygun 2 tenis kortumuz var. Türkiye'de bir çok ilde olmayan iki tenis kortuna sahibiz ve bu bizim için büyük bir şans. Burada yaklaşık 3 yıldır tenis kursu veriyorum. İlgi oldukça fazla. Bizim buralarda sosyal aktiviteler çok kısıtlı. Bölgenin durumu, yaşanan terör olayları bir çok şeyi etkiliyor. Ama Tunceli'deki aileler çok aydın ve çocuklarının bu spora gelmesini çok istiyorlar. Aileler hem kendileri hem çocuklarıyla tenis oynamak istiyor. 2 yıl önce kurs alan öğrenciler bugün il dışında yarışmalara gidiyor ve şundan eminim ki yakın yıllarda Türkiye şampiyonları ve derece yapacak tenisçiler Tunceli'de çıkacaktır. Hepsi tenis konusunda çok yetenekli. Bizim en büyük sıkıntımız tenis malzemesi. Tunceli'de tenise yoğun ilgi var kış aylarında kar ve buz yüzünde biraz sıkıntımız olsa da diğer zamanlarda iki tenis sahamızı da kullanıyoruz zaten hiç boş kalmıyor. Küçük büyük herkes gelip boş zamanlarda tenis oynuyor. Bizim tenis federasyonu ve yetkililerden tek isteğimiz bize tenis malzemesi konusunda yardımda bulunsunlar" diye konuştu.

'DÜNYACA ÜNLÜ RAFAEL NADAL'I ÖRNEK ALIYORUM'

2.5 yıldır tenisle ilgilendiğini anlatan Cemil Arda Eldem, dünyaca ünlü tenisçi Rafael Nadal'ı örnek aldığını söyledi. Eldem, "Tenise hep merakım vardı. Tenis kortunu Tunceli'de olduğunu öğrenince gelip arkadaşımla birlikte tenis oynamaya başladık. Sonraki süreçte hocamız bize eğitim verdi. Televizyonda sürekli tenis maçlarını izliyorum ve büyük zevk alıyorum. Tenis konusunda çok yetenekli olduğumu düşünüyorum. Kısıtlı imkanlar ile çalışıyoruz. Kış aylarında şartlar çok zor tenis kortlarımızın üzeri açık kar, buz ve su oluyor zemin zarar görüyor. Yetkililer tenis sahasının üzerini kapatırsa daha iyi olacak. Tenis malzemelerimiz eksik. Buradan Marsel İlhan'dan çağrı yapıyorum, bize tenis malzemesi yollasın. Ben Türkiye'de kendime Marsel ilhan'ı dünyada ise ünlü tenisçi Rafael Nadal örnek alıyorum. Umudum birgün Marsel İlhan ile tenis maçı yapmak"diye konuştu.

'TÜRKİYE ÇAPINDA DERECE YAPACAĞIM'

Hocaları Sevilay Yurt sayesinde önemli başarılar elde edeceklerini anlatan kursiyerlerden Ada Batın Ertopçu ise, ailesinin kendisini il dışındaki turnuvalara gönderirken tedirgin olduklarını dile getirerek,"Her şeye rağmen gidip geliyoruz. Ama tabi ki içimizde de bir tedirginlik var. İleriki zamanda tenis alanında Türkiye çapında derece yapacağımı burada belirtmek istiyorum. Çok hırslıyız, çok çalışıyoruz. Mutlaka başarılı sonuçlar alarak ilimizi gururlandıracağız. Türkiye'de kendime Cemil Kel, Dünyada ise Roger Federer'i kendime örnek alıyorum"diye konuştu.

'HÜLYA AVŞAR'DAN DESTEK İSTİYORUZ'

Tenis kursuna katılan gençler tenise olan ilgisi bilinen sanatçı Hülya Avşar'a ve milli tenisçi Marsel İlhan'a çağrıda bulunarak kendilerine tenis malzemesi göndermesini istedi. Tenis kursuna gelen birçok kız öğrenci, "Biz Hülya Avşar'dan tenis malzemesi istiyoruz, lütfen bize yollasın" diyerek mesaj yolladı. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1- Tuncelili Tenisçi Gençler, Hülya Avşar'dan Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement