1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı"Na Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı"Na Yoğun İlgi

Erzurum Valiliği ile TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığının işbirliği düzenlenen "1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı"nı 4 günde 60 bin kişi ziyaret etti.

08.04.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valiliği ile TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığının işbirliği düzenlenen "1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı"nı 4 günde 60 bin kişi ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın girişimleriyle kentte ilk defa yapılan organizasyonda, ziyaretçi sayısının bu kadar yüksek olmasının fuara katılan yayınevlerini de memnun ettiği belirtildi.

Ziyaretçi sayısının beklenenin çok üzerinde seyretmesinin yayınevlerinin satış rakamlarına da yansıdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gün gün kayıt altına alınan ziyaretçi istatistiklerinde en yüksek rakam cumartesi günü tespit edildi. Fuarın açılışının yapıldığı Cuma günü 11 bin 730 olan ziyaretçi sayısı, Cumartesi günü 18 bin 750 olarak belirlendi. Pazar günü ise 16 bin 500 kişi ziyaret etti. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Fuarı Pazartesi günü de 12 bin vatandaş ziyaret etti. Bu arada fuarda ülke çapında tanınmış çok sayıda yazar,  kitapseverlerle buluştu. Bilal Sami Gökdemir, Nurullah Genç, Selçuk Alkan, Erkan İşeri, İsmail Mutlu, Bülent Akyürek, Yahya Türkeri, Sinan Yağmur gibi yazarlar Erzurum Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya gelerek, hem kitaplarını imzaladı hem de söyleşi ve konferanslara katıldı."

Hafta sonuna kadar ise Yahya Türkeli, Tekin Sönmez, Orhan Çekiç, Uğur Aslan, Erdal Demirkıran, Ahmet Günbay Yıldız, Emine Şenlikoğlu, Mahmut Ulu, İsmail Yıldız ve Remzi Çayır gibi yazarların imza gününe katılacağı bildirilen açıklamada, fuarın 13 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacağı hatırlatıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı'Na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement