1.ulusal Trakya Acil Tıp Günleri" Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

1.ulusal Trakya Acil Tıp Günleri" Tamamlandı

1.ulusal Trakya Acil Tıp Günleri" Tamamlandı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 16-17 Aralık 2016 tarihlerinde “Türkiye Acil Tıp Derneği” tarafından düzenlenen “1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günleri”ne ev sahipliği yaptı.

21.12.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 16-17 Aralık 2016 tarihlerinde "Türkiye Acil Tıp Derneği" tarafından düzenlenen "1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günleri"ne ev sahipliği yaptı. Toplantı acil tıp adına Trakya bölgesinde yapılan ilk toplantı olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Başta NKÜ olmak üzere, Trakya Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliğiyle hayat bulan "Trakya Acil Tıp Günleri" NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Cengiz Becerir, Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, NKÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle, akademik ve idari personel katıldı.

Trakya bölgesindeki acil tıp uzmanlarının yanı sıra pratisyen hekimlerin ve hemşirelerin yoğun talep gösterdiği toplantıda katılımcı sayısı 250-300 civarında olurken, 1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günlerine katılım ücretsiz gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın ev sahipliği yaptığı 1.Ulusal Trakya Acil Tıp Günleri'nde acil tıp alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerin sunumları ile bilimsel yenilikler gözden geçirilip, pratik uygulamalara olan katkıları değerlendirildi. Ayrıca Trakya bölgesindeki acil servis uygulamalarında karşılaşılan sorunlar görüşülüp ortak karar verilmesi açısından fikirler değerlendirildi.

Çeşitli kesimlerden birçok olumlu bildirimin alındığı bu organizasyon anabilim dallarının her yıl tekrarlanması, yine farklı yerlerde çalışan acil servis hekimlerinin sürekli birbirleriyle temas halinde kalmaları konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Program, günün anısına toplantıda emeği geçenlere hediye takdimi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1.ulusal Trakya Acil Tıp Günleri' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement