1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi", Harbiye Askeri Müze'de başladı.

11.04.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi", Harbiye Askeri Müze'de başladı.

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin, şehirlerin tasarlanmasına, çocuk dostu şehirlerin kurulmasında umut verici gelişmelere öncülük etmesini istediklerini söyledi.

Bütün kültürlerde umudun ve geleceğin sembolünün çocuklar olduğunu vurgulayan Arslan, "Çocuklar, insanlar umutsuzluğa kapıldıklarında bir adım ötesini insanın zihnine nakşeden varlıkların adıdır" dedi.

Umutlarını sürdürmek için çocuk kongresini düzenlediklerini anlatan Arslan, "Bu ülkede yapabileceğimiz bütün itirazlara, yanlışlara ve bütün hatalarımıza karşı içimizde bir umut taşıdığımızı, bu umudu çoğaltmak istediğimizi, mümkünse toplumun bütün farklı katmanları arasında bu konuda bir mutabakat sağlamaya çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Çok büyük kaynaklarının olmadığını buna karşın dizginlenemez heyecanlarıyla bu ülke için çok büyük hayallerinin bulunduğunu dile getiren Arslan, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın hiç bir yerinde İstiklal Caddesi'ndeki insanların gözlerindeki pırıltıyı göremezsiniz. Umutsuzluğa kapılan her bir arkadaşa beş dakikalığına İstiklal Caddesi'ne gitmelerini öneriyorum. O gözlerdeki pırıltı, bu ülkede bizim 'Umutsuz, olmaz' zannettiğimiz birçok şeyin başarılma kaynağıdır. Yeter ki birbirimize karşı toleranslı olalım ve başarmaya çalışalım."

- Çocukların Şehri Kongresi

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü'nce Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek "1. Uluslararası Çocukların Şehri" kongresiyle Türkiye'de nüfusun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik, şehri yönetenler ve şehir üzerine çalışanlarca farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örneklerin sunulacağı kongreye, birlik üyesi belediyeler, akademisyenler ve çocuklar katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement