"1. Uluslararası Kürdoloji Konferansı" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

"1. Uluslararası Kürdoloji Konferansı" Sona Erdi

Prof. Dr. İbrahim Belenli, Türkiye'de huzur, barış olacaksa bunun yolunun yine bilimden, kültürden, sosyal hayatın zenginleşmesinden ve insanların birbirlerini anlamalarından geçtiğini belirtti

31.05.2011 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Türkiye'de huzur, barış olacaksa bunun yolunun yine bilimden, kültürden, sosyal hayatın zenginleşmesinden ve insanların birbirlerini anlamalarından geçtiğini belirterek, "Türkiye'nin problemleri ile ilgilenirken biz bazılarının canını acıtacağız. Bazılarının düşünce konforları yok olacak. Ama başka şekilde sorunlara çözüm bulmanın, dertlere çare olmanın bir yolu yok" dedi.

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kürdoloji Konferansı sona erdi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katılan yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden 42 bilim adamı, 5 gün boyunca Kürt dili ve morfolojisi üzerine sunum yaptı.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan Belenli, kentte bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri konferansı, bilimsellik ışığında "Kürdoloji" adı ile düzenlediklerini söyledi.

Rektör Belenli, bilimin her zaman "özgürlük" istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim kongremiz de başlangıcından itibaren son derece özgür bir ortamda hazırlandı ve bütün fikirler özgürce ortaya konuldu. İnsanlar düşüncelerini açıkça ifade edemediklerinde yavaş yavaş düşünme yetilerini de kaybederler. Düşünme yetisini kaybeden bireylerden oluşan toplumların ilerlemesi, çağdaş medeniyetler düzeyine çıkmaları da çok kolay bir iş olmaz.

Eğer bizim ülkemizde huzur, barış olacaksa bunun yolu yine bilimden, kültürden, sosyal hayatın zenginleşmesinden ve insanların birbirlerini anlamalarından geçiyor. Türkiye'nin problemleri ile ilgilenirken biz bazılarının canını acıtacağız. Bazılarının düşünce konforları yok olacak. Ama başka şekilde sorunlara çözüm bulmanın, dertlere çare olmanın bir yolu yok. "

Konferansta bilim adamlarının sarf ettiği çabanın, yıllar geçtikçe istenilen sonucu vermeye başlayacağını vurgulayan Belenli, bu tür etkinliklerle ülkenin ve bölgenin gelecekte daha huzurlu günlere ulaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Konferans, Belenli'nin konuşmasının ardından şarkıcı İlkay Akkaya ile Koma Munzur, Brader ve Koma Hivron'un söylediği şarkılarla son buldu.

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1. Uluslararası Kürdoloji Konferansı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement