1.uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

1.uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

1.uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

1.Uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

13.08.2012 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlar boyu heykeltıraşlık ve mimarinin zirve noktası olmuş Bergama'da düzenlenen

1. Uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Sahip olduğu tarihsel, kültürel ve sanatsal kimlikleriyle Bergama'nın ev sahipliği yaptığı sempozyum, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar için bir dostluk ve işbirliği ortamı oluşturdu.

Sempozyumun son günü nedeniyle düzenlenen kapanış törenine Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Sanatçılara teşekkür belgesinin sunulduğu törende konuşan Bergama

Belediye

Başkanı Mehmet Gönenç, yaklaşık bir ay süren sempozyumda ortaya çıkan eserlerin önemli bir çalışmanın ürünü olduğunu

belirterek,

heykeltıraşların ürünlerinin kentin değişik noktalarına yerleştirilerek Bergama'nın sokak ve caddelerini süsleyeceğini söyledi.

Bergama'da Taş Heykel Sempozyumu düzenlenmesinin önemine vurgu yapan Gönenç, "Sempozyum süresince Bergamalılar da yürütülen çalışmalara oldukça ilgi gösterdi. Kentin sanat geçmişine yaraşır eserler ortaya çıktı. 2012 yılı Bergama'nın uzun yıllar sonra tekrar yontu sanatıyla ve heykellerle tanıştığı bir yıl oldu. Kısa bir süre önce geride bıraktığımız 76. Bergama Kermesi'nde Bergama anlamlı bir eser kazanmıştı: Galenos Heykeli. Heykel şimdi şehir merkezinde misafirlerini selamlıyor" diye sürdürdü konuşmasını.

Başkan Gönenç,

bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri sempozyumu geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını da kaydederek, heykellerin parklarda, şehir meydanlarında kısaca günlük yaşam içinde yer alacağını ve UNESCO Dünya Mirası adayı Bergama'nın geçmişten gelen zenginliğine yakışır benzer etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel de, "Bergama,

Hellenistik dönemin önemli merkezlerinden, ilk heykelcilik sanatının ortaya çıktığı ve okulunun açıldığı bir antik şehir" dedi.

Tören sonunda bir araya gelen sanatçı ve katılımcılar, açtıkları pankartla Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası adaylığı sürecindeki çalışmalara destek olduklarını gösterdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1.uluslararası Pergamon Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement