1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları - Son Dakika
Yerel

1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları

1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, 20 ülkeden 262 sporcunun katılımıyla yarın Konya'da başlayacak.

19.04.2011 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, 20 ülkeden 262 sporcunun katılımıyla yarın Konya'da başlayacak.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hilton Graden Inn Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 20-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 1. Rumi Uluslararası Çocuk Oyunları'nda 20 ülkeden sporcuların 7 branşta mücadele vereceğini söyledi.

İlerleyen yıllarda daha yüksek katılım ve daha fazla branş hedeflediklerini belirten Doğan, "Ancak ilk olmasına karşın, göreceksiniz ki oldukça nitelikli bir program icra edilecek" dedi.

Tanıtım logosuna değinen Doğan, Konya'yı Mevlana'dan bağımsız düşünmenin mümkün olmadığını, dolayısıyla Konya'yı sembolize ederken Mevlana'yı çağrıştıracak özellikleri kullanmaya çalıştıklarını vurguladı.

Doğan, bu nedenle oyunların logosunda semazen figürü kullanıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Semazen figürünün rengi, Selçuklu moru olarak tasvir edilmiştir. Selçuklu camilerinde, saraylarında bolca kullanılan mor rengi tercih ettik. Yine diğer renkler de çocuklar düşünülerek seçildi. Logomuzdaki dünyayı saran bir semazen figürü ile dünyayı Konya'dan kucaklamayı amaçladık. Bunu yaparken de Mevlana'yı ön plana almaya çalıştık. Çünkü Konya'nın gerçek manevi mimarı Mevlana'dır. Mevlana, dünyaya buradan barış ve sevgi mesajları vermektedir. Biz de bu mesajları çocuklar aracılığıyla dünyaya vermeyi düşündük. "

-OYUNLAR-

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde Konya Valiliği ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilecek 1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları 4 salonda yapılacak.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi, Yüzüncü Yıl Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu ile Hilton Garden Inn Otel salonunda yapılacak müsabakalarda 168'i yabancı toplam 262 sporcu, atletizm, halter, satranç, bisiklet, ritmik cimnastik, tekvando ve karate gibi 7 branşta madalya şansı arayacak.

Oyunlara, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kosova, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde yarın saat 11. 00'de yapılacak açılış töreniyle başlayacak oyunlar, 23 Nisan'daki ödül töreninin ardından sona erecek.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement