10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de son yıllarda yaşananların, insan haklarına olan saygının ve insan haklarının sınırlandırılmasının sorgulanmasını gerekli kıldığını öne sürdü.

09.12.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de son yıllarda yaşananların, insan haklarına olan saygının ve insan haklarının sınırlandırılmasının sorgulanmasını gerekli kıldığını öne sürdü.

Türker, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, insanın en önemli haklarının yaşam hakkı, ifade ve örgütlenme özgürlüğü olduğunu belirterek, insan haklarının tam anlamıyla yaşam bulmasının, her şeyden önce demokrasinin ve bu bağlamda hukuk devleti olmanın gereği olduğunu ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda yaşananların, insan haklarına olan saygının ve hakların sınırlandırılmasının sorgulanmasını gerektirdiğini ileri süren Türker, bugün vatandaşların düşüncelerini özgürce ifade edemediğini, iletişim özgürlüğü hakkının ihlal edildiğini savundu.

Türker, Türkiye'nin insan hakları ile temel özgürlükler konusunda layık olduğu yere taşınması gerektiğini belirttiği açıklamasında, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle insan hakkı ihlalinin yaşanmadığı bir Türkiye'de vatandaşlarımıza özgür ve çağdaş bir yaşam diliyorum" ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement