10 Bin Genç Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

10 Bin Genç Buluşuyor

10 Bin Genç Buluşuyor

Eskişehir'de 2013 Ağustos'ta başlayan Türk Dünyası Gençlik Buluşması etkinliği İstanbul'daki buluşmayla devam ediyor.

13.03.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 2013 Ağustos'ta başlayan Türk Dünyası Gençlik Buluşması etkinliği İstanbul'daki buluşmayla devam ediyor. 15 Mart Cumartesi akşamı Türk Dünyası'ndan 10 bin genç Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelecek. Büyük kültür buluşmasında Saraybosnalı solist Amira Medunjanin, Azeri Sanatçı Azerin, Türk Halk Müziğinin eşsiz seslerinden Esat Kabaklı, Özbek Sanatçı Gulzoda Khudoynazarova ve Kırımlı sanatçı Selma Agat sahne alacak.

Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini araştırarak ortaya çıkarmak, geliştirmek, korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcı kılmak adına kurulan "Türk Dünyası Kültür Başkenti" uygulamasının 2013 temsilcisi Eskişehir, etkinliklerinin kapanışını muhteşem bir buluşma ile gerçekleştiriyor. 15 Mart Cumartesi akşamı Türk Dünyası'ndan 10 bin genç Haliç Kongre Merkezi'nde buluşacak.

Daha önce Eskişehir'den 7 bin öğrencinin gönderildiği Balkan Ülkeleri, Özbekistan, Kırım, Azerbaycan'dan şimdi 3 bin öğrenci Türkiye'ye geliyor. Haliç Kongre Merkezi'nde 10 bin genci buluşturacak etkinlikte, Bosna-Hersek ve Balkan ülkelerinin sınırlarını aşarak sesi, dünya sahnelerinde tanınmaya başlayan Saraybosnalı solist Amira Medunjanin, şimdilerde TRT Avaz kanalında " Antalya'da Yaz Akşamı" adlı müzik eğlence program sunuculuğunu yapan Azeri Sanatçı Azerin de sahne alacak. Bu isimlerin yanında Türk Halk Müziği genel repertuarına derlemeleri ile kaynak sağlayan sanatçılardan birisi olan Esat Kabaklı, Özbek Sanatçı Gulzoda Khudoynazarova ve Kırımlı sanatçı Selma Agat da gecede eşsiz şarkılarını seslendirecekler.

Valilik'ten yapılan açıklamada, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de, 250'ye yakın ulusal ve uluslararası birçok etkinlik yaptıklarını dile getiren Vali Güngör Azim Tuna, düzenlenen kültür gezileriyle de geleceğin teminatı olan Türk dünyası çocuklarını bir araya getirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında

2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10.Zirve Toplantısı" sırasında TÜRKSOY tarafından önerilen "Türk Dünyası Kültür Başkenti" uygulaması oy birliği ile kabul edildi.

Bu karar doğrultusunda 2011 yılında "Astana 2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilerek yürürlüğe girdi ve 2013 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Eskişehir seçildi.

2012 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Astana 24 Şubat 2012 Açılış Galası ile başlattığı etkinliklerini, 30 Kasım 2012 Kapanış Töreni ile Türk Dünyası Kültür Başkenti bayrağını Eskişehir'e devretti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10 Bin Genç Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement