10 Bin Koruma Memuru Alınacak - Son Dakika
Güncel

10 Bin Koruma Memuru Alınacak

10 Bin Koruma Memuru Alınacak

İçişleri Bakanı Güler: Hassas bölgelerin korunması için 10 bin koruma memura alınacak.

20.05.2013 15:34  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te konuyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Güler, yeni alınacak 10 bin kişilik kadronun palosi olmayacağını görevlerinin sadece koruma hizmeti ile sınırlı olacağını bildirdi. Koruma Memuru sınıfında işe başlatılacak personel, stad, salon, kişi, üniversite ve hassas bölgelerde görevlendirilecek.

Bakan Güler, 6 aylık eğitim sonrasında işe başlatılacak personelin tabanca gibi hafif silahla donatılacağını bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Mummar Güler, stadyumların, üniversitelerin ve yurtların güvenliğini emniyet teşkilatı bünyesinde kurulacak olan koruma memurları ile yapılmasının düzenlenmesini öngördüklerini söyledi. Güler, TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

10 BİN KORUMA MEMURU ALINACAK

Stadyumlarda ve üniversitelere son günlerde yaşanan olaylara dikkat çeken Güler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile konuya ilişkin bir çalışma yaptıklarını söyledi. Güler, çalışmanın yasalaşması durumunda ilk etapta 10 bin koruma memurunun alınacağın söyledi. Bu koruma memurlarının emniyet teşkilatı bünyesinde olacağını ve polis gibi acil olaylara müdahale yetkisinin olacağını ifade eden Güler, "Adli polisler gelene kadar olaylara müdahalede bulunacaklar" dedi.

28 YAŞ SINIRI GETİRİLECEK

Kişileri de polisler yerine koruma memurlarının koruyacağını belirten Güler, artık bina önlerinde polisin yerine koruma memurlarının bekleyeceğini söyledi. Bakan Güler, koruma memurları için aranacak şartları da söyledi. Güler buna göre, 28 yaş sınırı getirilecek olan koruma memurlarını en az lise mezunu yada yüksekokul mezunu olmasını öngördüklerini ve 6 ay eğitimin ardından göreve başlamasının planlandığını ifade etti.

STADLARA GÖZ TARAMASI GELİYOR

Bu yıl stadyumlarda yaşanan olaylar hakkında da bilgi veren Güler, 2012-2013 futbol sezonunda 243'ü stat içinde 61'i stat dışında toplam 304 olayın meydana geldiğini söyledi. Güler, ceza alanların stada tekrar girişlerinin kontrol edilemediğini belirterek, e-bilet uygulaması ve göz taraması yapılmasına ilişkin düzenleme getireceklerini ifade etti.

REYHANLI

Ayrıca Muammer Güler, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili daha önce gözaltına alınan 12 kişiden 7'sinin tutuklandığını hatırlatarak, ''Ancak daha sonra olayın kesinlikle asli faili olduğunu değerlendirdiğimiz bir grup daha gözaltına alındı. Bunlar 6 kişidir. Bunların en az 3 veya 4'ünün olayın asli faili durumunda" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 10 Bin Koruma Memuru Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement