10 Bine Yakın Telaferli, Türkiye'den Dönmeye Başladı" - Son Dakika
Güncel

10 Bine Yakın Telaferli, Türkiye'den Dönmeye Başladı"

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Türkiye'deki 10 bine yakın Iraklı Türkmenin, terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Telafer'e dönmek üzere ülkeden ayrıldığını söyledi.

30.09.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH DOĞAN - Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Türkiye'deki 10 bine yakın Iraklı Türkmenin, terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Telafer'e dönmek üzere ülkeden ayrıldığını söyledi.

Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürütülen operasyonlarla terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta işgal ettiği kentlerden arındırıldığını anımsattı.

DEAŞ'ın Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı yerlerde büyük zulüm işlediğini dile getiren Beyatlı, yaşanan süreçte çok sayıda insanın bölgeden göç ettik zorunda kaldığını anlattı.

"Telaferli Türkmenler geri dönmektedir"

Beyatlı, Türkmenlerin DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul'a bağlı ilçesi Telafer'e dönmeye başladığını şöyle konuştu:

"Bunlara yaşadıkları, ait oldukları kente girişlerinde zorluk çıkarılmaktadır. Orayla irtibatımız sürüyor. Halkın, bir an önce Telafer'e yerleşmesi gerekiyor. Demografik yapı oyununa müsaade etmeyeceğiz. Şimdi 10 bine yakın Telaferli, Türkiye'den dönmeye başladı. Hedefimiz, Telafer'de uygulanacak olası bir demografik yapı değişikliğini ortadan kaldırmak. Bu geri dönüşler devam edecektir. Konya, Gaziantep, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'dan çok sayıda Telaferli Türkmen geri döndü. Bu organizasyonumuz devam etmektedir."

Yaşadığı ilçeye geri dönmek için çok sayıda Türkmen'in ise Musul'da beklediğinin altını çizen Beyatlı, Telafer'in yeniden yapılandırılmasını ve öz halkı tarafından idare edilmesini savunduklarını vurguladı.

Beyatlı, Irak'ta huzur ve barışın sağlanması için Türkmenlerin söz sahibi olması gerektiğine işaret ederek, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin gayrimeşru referandumunu ise büyük tehlike olarak gördüklerini aktardı.

"Artık bıçak kemiğe dayandı"

Kerkük'te demografik yapının değiştirilmesine yönelik bugüne kadar çeşitli oyunların oynandığına dikkati çeken Beyatlı, şunları kaydetti:

"Kerkük'te 19 Nisan 2003'te demografik yapı değişikliğini gördük. O yıllarda 860 bin olan nüfusun 1 milyon 650 bine çıkması düşündürücüdür. Kerkük'teki demokrafik yapı değişikliğinin aynısı bugün Telafer'de yapılmaktadır. Telafer, yüzde yüz Türkmen şehridir. Toprağımız hakkında uluslararası alanda hakkımızı ararken, bazı ülkeler bu toprakları adeta Türkmen yoğunluğundan arındırmak için çalışıyor. Bu ülkeler bölgede sinsi emellerini gerçekleştirirken, bugün artık bunu açıktan yapmaktadırlar. ABD'nin PKK/PYD ve diğer terör örgütlerini desteklemesi, İsrail'in Kürt yönetimini desteklemesi gibi bazı ülkeleri de görmekteyiz. O bölgeyi kanımızla da olsa mutlaka koruyacağız. Hiçbir şekilde kan dökmek istemiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Bine Yakın Telaferli, Türkiye'den Dönmeye Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement