Evlat Edinen Aileye 7 Yıl Sonra Şoke Eden Teklif! Çocuğu Geri İsteyip "Yeni Çocuk Ayarlayalım" Dediler - Son Dakika
3.Sayfa

Evlat Edinen Aileye 7 Yıl Sonra Şoke Eden Teklif! Çocuğu Geri İsteyip "Yeni Çocuk Ayarlayalım" Dediler

Evlat Edinen Aileye 7 Yıl Sonra Şoke Eden Teklif! Çocuğu Geri İsteyip "Yeni Çocuk Ayarlayalım" Dediler

Çocuk Esirgeme Kurumu, biyolojik annenin isteği üzerine evlatlık verilen çocuğu 7 yıl sonra ailesinden geri aldı. Kurumun bunu yaparken aileye, "Size yeni çocuk ayarlayalım" demesi ise şoke etti.

27.05.2018 09:19  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, bir çiftin 2011'de Keçiören Çocuk Yetiştirme Yurdu'na başvurarak, 10 günlükken evlat edindikleri bebeği 7 yıl sonra biyolojik annesine geri verdi. Aile, hem kuruma hem de biyolojik anneye dava açarken, kurum kendilerine "Çocuğu biyolojik annesine verelim, size yeni çocuk ayarlayalım" dedi.

EVLAT EDİNDİKLERİ BEBEĞİ, 7 YIL SONRA BİYOLOJİK ANNE İSTEDİ

M.N.G. ve M.G. çifti 2011'de B.Ç.U.'yu 10 günlükken evlerine getirdi. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiği bebeğini yetiştirme yurduna bırakan biyolojik anne ise yedi yıl sonra "Ben çocuğumu geri istiyorum" diyerek kuruma başvuruda bulundu.

"KORUYUCU AİLE OLUN"

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler de B.Ç.U.'yu evlat edinmek amacıyla alan N.G. ve M.G. çiftine 'koruyucu aile' olma teklifinde bulundu. Bu teklifi kabul etmeyen aile ile biyolojik anne arasında dava devam ederken, mahkeme tedbir kararıyla B.Ç.U.'nun dava boyunca N.G.-M.G. çiftinde kalmasına karar verdi.

MAHKEME KARARINI ÇIKMADAN ÇOCUĞU, BİYOLOJİK ANNEYE VERDİLER

Ancak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ndeki görevliler önce itiraz ederek mahkemenin tedbir kararını kaldırdı, ardından okula gidip çocuğu alarak kuruma götürdü. Buradaki işlemlerin ardından B.Ç.U. biyolojik annesine teslim edilirken, üzerindeki şoku atlamayan çift hem kuruma hem de aileye tazminat davası açtı.

"ÇOCUĞA ONUN GERÇEK ANNESİ OLMADIĞIMI SÖYLEMEMİ İSTEDİLER"

B.Ç.U. okuldayken kendisine okul müdürü tarafından telefon edildiğini belirten N.G. şunları anlattı: "Müdür, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen görevlilerin çocuğu biyolojik annesine götürmek istediklerini söyledi. Bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Evden nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Çocuğu bizden alacaklarını, ardından da biyolojik annesine vereceklerini söylediler.

Oradaki görevlilere, yetkililere, 'Avukatım yok, eşim yok. Ben şu anda kendi kendime karar veremem' dedim. 'Tamam o zaman çocuğu kuruma götüreceğiz, orada üç gün psikolojik tedavi sürecinden geçecek' dediler. Benden onun gerçek annesi olmadığımı söylememi istediler. 'Allah aşkına nasıl söyleyeyim, ben söyleyemem' dedim."

"OLAY ÇOKTAN KURGULANMIŞ, BİYOLOJİK ANNE KAPIDAYDI"

Biyolojik anneye haber verilmediğini zannettiğini, kurumdan dışarı çıktığında ise biyolojik annenin dışarıda beklediğini gördüğünü iddia eden N.G., "Olay çoktan kurgulanmış. O da olayları dışarıdan takip ediyormuş" dedi.

"DAVA SÜRERKEN ÇOCUK, PAKET GİBİ TESLİM EDİLDİ"

N.G.-M.G. çiftinin avukatı Türkay Asma şunları söyledi:

"Kurum, bebeği biyolojik annesinden 'evlat edinmeye izin veriyorum' beyanı alarak 10 günlükken aileye teslim etmiştir. Aile, nüfus işlemine geçeceği sırada kurumun, çocuğu doğuran kadının onu geri istediği ve ona teslim etmeleri gerektiği bilgisiyle yıkılmıştır. Bu aşamada, kurumun çocuğun evlat edinilmesi için aldıkları koruma kararını kaldırdıkları da öğrenilmiştir.

Aile, gerek koruma kararının kaldırılmasına, gerekse çocuğun biyolojik anneye teslimine yönelik açtıkları davada aldıkları tedbir kararına rağmen çocuk okuldan polisle alınarak, biyolojik anneye paket gibi teslim edilmiştir. Kurum evlat edinmede kanuna aykırı şekilde rıza almakta, çocukların yasal evlat edinme işlemi başladığında bu nedenle davalar kaybedilmekte, çocuklar bağlandıkları ailelerden alınarak kendilerini terk eden ailelere teslim edilmektedir."

KURUMDAN ŞOKE EDEN TEKLİF: SİZE KIZ ÇOCUĞU VERELİM

Dosyalarına bakan kurum görevlisinin çocuğu biyolojik anneye teslim etmeye çalıştığını belirten çiftten M.G. ise, "Bize 'Bu çocuğu ailesine verelim, size 3-5 yaşlarında büyümüş bir kız çocuğu verelim' teklifinde bulundu. Kesinlikle kabul etmeyeceğimi dile getirdim" dedi.

"ÇOCUĞUMUZU ÇOK ÖZLEDİK"

B.Ç.U.'yu evlat edinmeden önce kurum ile 15 maddelik 'Evlat Edinme Sözleşmesi' imzaladıklarını söyleyen M.G., B.Ç.U.'yu biyolojik annesi tarafından açılan davalardan dolayı evlat edinme statüsüne geçiremediklerini dile getirdi. M.G. alınan çocuğu çok özlediklerini söyledi.

(Kaynak: Milliyet)

Son Dakika 3.Sayfa Evlat Edinen Aileye 7 Yıl Sonra Şoke Eden Teklif! Çocuğu Geri İsteyip 'Yeni Çocuk Ayarlayalım' Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • IM.: BU ÇOCUĞU EĞER BIYOLOJIK ANASINA VERIRLERSE YAZIKLAR OLSUN.OLMAZ OLSUN OYLE KURUM O ÇOCUĞUN PSIKOLOJISINI BILIYORMUSUNUZ.O COCUK 7 YILDIR O AILENIN YANINDA KALIR.HAAA EĞER ÇOCUK ISTERSE TAMAM AMA ISTEMIYORSA BU GÜNE KADAR NERDEYDIN NE KADIN DOGUR AT SOKAĞA GÜN GELIR YETISIR BUYURSE ALIRIM.GEC BUNLARI AYIP AYIP. 48 3 Yanıtla
  • CHP ki genc: No problem yenısınu al ne olacak sanki sende yanı 3 36 Yanıtla papclass: Bu cevabı sırf şımarıklık,dikkat çekmek, vs için yazdığını yada ergen olduğun için bazı şeyleri anlayamadığından yazmış olabileceğini düşünüyorum.Ve kesinlikle iğrenç bi yorum olduğu beğenilerdende belli. Ve itiraf et 1 kişi beğenmiş oda sensin dimi? 5 0
  • YAZIK: Sen 7 yıl çocuğunu arama 10 gunlukken terk et sonra evladımı verin de ya ona bakan ana üstüne titreyen ana ne olacak Allah aşkına 34 0 Yanıtla
  • TUNÇ06: Sıkıntı olmaz ikiniz birlikte büyütün yada hanginizin maddi durumu iyise o büyütsün okutsun ..bu devir de çocuk büyütmek masraflı bir iş ona göre . 2 24 Yanıtla
  • Bir sen : Bu ne ya...sanki cocuk oyuncak bebek...elden ele sallaniyor! Evlat edinilen çocuk geri alinir mi? Sacmalik! Olur çocuğu buyutsonra gelsin hazira konsun!dovesim geldi gercek anneyi! 24 1 Yanıtla
  • Yeni Arabistan yani Türki ye: Evet sayın millet yemedigimiZ halt kalmadı ne kadar düzmece sahtekarlık yeteneği varsa elde ettik bravo 12 2 Yanıtla
  • Nur: Kurum nasıl böyle bir şey yapar allah aşkına o anneye verdiği emeğe herşeyi geçtim o çocuğun psikolojisini de mi düşünmediniz ya çocuk bilmediği bir yabancıya teslim edilir mi lanet gelsin o kurum ve müdürü hakkında acil soruşturma başlatılsın 2 0 Yanıtla
  • Mine: Bu çocuğu biyolojik anneye verirseniz yazıklar olsun size. Doğurmakla ana olunmuyor. Neler çekmiştir 7 yıl evlatlık alan anne ve baba. Bir çocuk kolay yetişmiyor. Herşeyden geçtim o yavruyu düşünün. İlla kan bağımı annelik babalık. Etmeyin eylemeyin lütfen ya o çocuk evlatlık verilen ailenin çocuğu... 1 0 Yanıtla
  • Kızgın adam: Benim anladığım kurumdaki insanlar hep yalançı ve duygusuz 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi
    09:20 Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi

    Uzun yıllardır Atakan Kuru ile mutlu bir evliliği bulunan güzel oyuncu Azra Akın, ikinci kez anne oldu. Bebeğinin cinsiyetini doğum esnasında öğrenen Akın'ın bir kızı oldu ve adını Arya koydu.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi
    09:15 Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Polis, merkez Akdeniz İlçesinde bir oto tamirhanesine operasyon düzenleyerek, piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 adet gümrük kaçağı aracı ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    09:15 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda, 760 gram kubar esrar, 150 gram eroin, 57 adet uyuşturucu hap, 1 hassas terazi, 3 cep telefonu, 1 bıçak ve 1 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 18 bin 350 lira paraya da el konuldu.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.


Advertisement