10 İşçinin Öldüğü İnşaatın Sahibinden Hükümete Sert Çıkış - Son Dakika
Ekonomi

10 İşçinin Öldüğü İnşaatın Sahibinden Hükümete Sert Çıkış

Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun AVM düzenlemesiyle ilgili "Ankara'da masa başında ahkam keserek, AVM'leri düzenlemeye çalışıyorlar" dedi.

14.03.2015 11:37  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Moderatörlüğünü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın üstlendiği 'Perakendede Değişim Zamanı' isimli oturumda konuşmacılardan, Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AVM'lerin kapanması için uğraşan bir grup olduğunu söyledi.

TORUN: "ANKARA'DA MASA BAŞINDA AHKAM KESEREK..."

Torun AVM'lerle ilgili olarak pazar günü kapanmasını da içeren tartışmalarla ilgili "Ankara'da masa başında ahkam keserek, AVM'leri düzenlemeye çalışıyorlar" dedi. Torun, bu alanlarda kendilerinden başka ahkam kesenlerin yatırımcıyı ve girişimciyi anlamadığını ifade etti.

PATRONLARIN HEPSİ ORADAYDI

Oturumda, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Kiğılı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane de yer aldı.

BURAYA AVM AÇMA

20 yıl evvel hazır giyimcilerin sesinin çıkmadığını ancak şimdi kükremeye başladığını dile getiren Abdullah Kiğılı, "Avrupa'da bir kumaş fuarına gittiğimizde Türk olduğumuz için yer vermezlerdi. Şimdi ise bana randevu vermeyenlere istediğim saatte istediğim yerde randevu veriyorum. Bu duruma geldik" diye konuştu. Oturumun moderatörü Selen Kocabaş'ın Hüseyin Özdilek'e sorduğu, "Yeni açtığınız Özdilek Park İstanbul AVM nasıl gidiyor" sorusu sonrasında araya giren Kiğılı, "Yapma dedim. Buraya AVM açma dedim. Ancak AVM sahipleri içinde iki kişi tanıyorum biri Aziz Torun diğeri de Hüseyin Özdilek. İkisi de çok başarılı" dedi.

SATIN ALMA OLABİLİR

23 ülkede 507 mağaza ile hizmet verdiklerini ifade eden Vahap Küçük, "Orta vadede herhangi bir evlilik düşünmüyoruz ama kısa vadede satın alma yapabiliriz" dedi. Eskiden bir yaz bir de kış sezonu olduğuna değinen Küçük, "Şimdi ise neredeyse her gün yeni bir ürün mağazalarımıza gönderiyoruz. Müşterilerimiz mağazaya her geldiğinde yeni ürün görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

ARZ ZAMANINDA ULAŞMALI

Tüketimde lüks olsun ya da olmasın arzın zamanında ulaşmasının önemine vurgu yapan Demet Sabancı Çetindoğan da "Bu bir gelişmişlik göstergesi. Bütün yatırım İstanbul'a yapılmamalı. Birçok ilde artık lüks tüketime doğru bir kayış var. Segmenti çeşitlendirip yayılmak gerekiyor. Sadece giyim değil kozmetikten ev ürünlerine kadar ürünlerinizin çeşitlenmesi gerekiyor"dedi.

VEHBİ KOÇ TEBRİK ETTİ

Özdilek olarak 15 noktada 6 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Hüseyin Özdilek, " Yalova'da geçmişte aldığımız bir fabrikanın önüne 400 metrekare mağaza açtık. Yolda gelip geçenler sürekli mağazamıza uğrardı. Çok başarılı bir yer oldu. Bu başarı Rahmetli Vehbi Koç'un da dikkatini çekmişti ve gelip bizi tebrik etmişti. Açtığımız mağaza aslında Türkiye'de ilklerden biri. Büyük mağazacılığa önce biz başladık" diye konuştu.

PERAKENDE GÖNÜL İŞİ

Perkandenin bir gönül işi olduğuna değinen Mehmet Nane ise, Carrefour'da yakaladıkları başarının nedeninin 'glokalleşme' olduğunu ifade etti. Carrefour'un uluslararası birikimiyle, Sabancı'nın yereldeki tecrübesini birleştirdiklerini kaydeden Nane, müşterinin aklına ve kalbine hitap edilmesi gerektiğini söyledi. Nane, açtıkları CarrefourSa Gurme mağazalarının da yurtdışına ihraç edileceğini belirti. (Kaynak: Hürriyet)

10 İşçinin Öldüğü İnşaatın Sahibinden Hükümete Sert Çıkış
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 10 İşçinin Öldüğü İnşaatın Sahibinden Hükümete Sert Çıkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • yavuz: Türkiye nin haram zadeleri 15 3 Yanıtla
  • İŞCİ...: PATRONLARIN GÖZÜ AÇ . . . 17 0 Yanıtla
  • uyanış: gidişat iyi işbirlikçilerin arası bozuluyor statükonun elbette sonu olacak bu memleket 12 yıldırki karabasan entrikasından kurtulacak' 14 2 Yanıtla
  • ALOS: DEVLETTEN BEDAVA ARSA VE FABRİKA KAPARSAN ELBETTE BAŞARILI OLURSUN SAYIN TORUN. 15 1 Yanıtla
  • ...: ne dedim. . . yukarıda ALLAH var. . . eğer yüce yaradan ömür verdiyse bu gözler kahr-ı perişan hallerinizi de görecek inşallah. . . kul hakkı yeme diyor yeme diyor yeme diyor. . . siz ne yapıyorsunuz? çıkmayacak mı sandınız bir yerlerinizden. . ? o koca burun deliklerinizden fitil fitil gelecek. . . hele sabır gardaşlar. . . ALLAH büyüktür :)) 14 1 Yanıtla
  • esnaf: ak partıyı adalet huzur getırecek dıye bız seçtık olan adaletide mahvetti sizın taleplerınız için küçük esnafı batırmak için hafta tatıl ruhsatını 600tl kira stopajini kraci ödeyecek yasalar da yetmedı sıze amma takke düşüyor bide bu hükümete mi yenı ana yasa yaptıracaksınız yoooo o ka dar deyıl 13 1 Yanıtla
  • Kurtuluş: Malesef gürcü ler ülke Yönetimi'ni ele geçirmişler 7 4 Yanıtla
  • esnaf: hükümete sert çikanların sonunu akıbetını göruyoruz eğer ki senin ve sizin bukadar pozitif ayrimci yasalarla korunduğunuz halde hala hükümete sert çikiyorsan ve bu bir danışiklı dövüş deyılse sana serti gösterirler ama bence bu danışiklı dövuş timsah misali nasılsa vatandaşin bırkismı tüzü kuru canıma minnet diyor birkısmı de allaha siğin miş vaziyette akibetini beklemek görmek ya nasip 8 1 Yanıtla
  • Ka akıl : Yok öyle bedava servet sende biteceksin 9 0 Yanıtla
  • anti kapitalist müslüman türk hoca: mal herif bide hükümeti suçluyor, , halkın kanını sülük gibi emin işinize gelmediği zaman suçlayın, , , Ulan hangi avrupa ülkesinde AVM'ler pazar günü açık, pazar günü tüm dükkanlar kapalıdır, , 2 hafta önce zürihteydim pazar günü bir tane açıkdükkan bulamadım. . orada iş adamları yok mu, , orada halk yokmu , , daha ne kadar bu ülkede sömürgecilik yapacaksınız? 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement