10 Kasım'a Doğru - Son Dakika
Politika

10 Kasım'a Doğru

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtararak, bu topraklar üzerinde Müslüman Türk'ün varlığını, Allah'ın inayetiyle dünya var oldukça muhafaza edecek olan bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti...

09.11.2017 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtararak, bu topraklar üzerinde Müslüman Türk'ün varlığını, Allah'ın inayetiyle dünya var oldukça muhafaza edecek olan bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına liderlik etmiştir." ifadelerini kullandı.

Destici, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yaktığını, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas kongreleriyle Milli Mücadele ruhunun oluşmasına öncülük ettiğini belirtti.

23 Nisan 1920'de Ankara'da TBMM'nin açılmasıyla başlayan sürecin, yine Atatürk'ün önderliğinde 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasıyla nihai hedefine ulaştığını aktaran Destici, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtararak, bu topraklar üzerinde Müslüman Türk'ün varlığını, Allah'ın inayetiyle dünya var oldukça muhafaza edecek olan bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına liderlik etmiştir. Büyük Türk milletinin her bir ferdinin hür, müreffeh bir birey, ahlaklı, inançlı ve milli kültürüne, değerlerine bağlı bir toplum olarak varlığını sürdürmesi için gerekli adımların atılmasına öncülük etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Milli Mücadele ruhuna borçlu olduğumuz unutulmamalı"

Destici, Atatürk'ün Türk milletine çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı, hatta onları geçme gayesini hedef olarak bıraktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün, bu topraklarda bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Onun sembolü olan şehit kanlarıyla sulanmış ay yıldızlı al bayrağımız altında Türkmen'i, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Zaza'sı, Boşnak'ı, Arnavut'u, Alevi'si, Sünni'si, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, başı açığı, başı kapalısı bir arada kardeşçe yaşıyorsa bunu Milli Mücadele ruhuna borçlu olduğumuzun unutulmaması gerekir. Bugün ülkemiz, başta güney sınırlarımız olmak üzere pek çok noktada bir tehdit ve kuşatılmışlıkla karşı karşıyadır. Bu kuşatılmışlığı kırmak terörü ve tehlikeleri bertaraf etmek adına devletimiz güvenlik güçlerimizin eliyle ciddi, kararlı ve doğru bir mücadele vermektedir.

Bizler atalarımızdan hür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti devir aldık. Sorumluluğumuz ise gelecek nesillerimize aldığımız bu kutsal emaneti aynı şekilde devretmektir. 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. sene-i devriyesinde saygıyla ve rahmetle anıyorum. Bu vesileyle Mete Han'dan Gazi Alparslan'a, bugüne kadar devletimize liderlik, ordularımıza komutanlık yapmış olan bütün büyüklerimize, şehitlerimize, gazilerimize, ulemamıza, fukahamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement