10 Kasım'a Doğru - Son Dakika
Güncel

10 Kasım'a Doğru

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karadeniz, mesajında, Atatürk'ün ne coğrafyamıza ne de tarihe sığan bir devrimci olduğunu belirtti.

Türk milletinin kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Karadeniz, 10 Kasım'ın Atatürk'ün ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe ulaştırma günü olduğunu dile getirdi.

Karadeniz, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kurtuluşuna, halkının, ülkesinin çağdaşlaşmasına en önemli katkıları sunmuş, önemli bir devlet adamı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Özgürlük ve çağdaşlaşma projesi olan laik Türkiye Cumhuriyeti, savunulması, kararlılıkla korunması gereken en önemli eserlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti'ne, değerlerine, kazanımlarına sahip çıkmak Mustafa Kemal Atatürk'e, onun mirasına sahip çıkmaktır. Ulusal birliğin, ülkenin bağımsızlığının ve çağdaşlaşmanın temeli Atatürk devrimleri ışığında yolumuzdan sapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Başkomutanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 79. yılında bir kez daha minnetle ve özlemle anıyor, sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement