10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

08.11.2018 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gür, mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in, istiklal mücadelesi sırasında milleti ortak bir ideal etrafında birleştirdiğini belirtti.

Atatürk'ün dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker ve saygın bir lider olduğunu anlatan Gür, şunları kaydetti:

"Onun en büyük özelliği de milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır. Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu şartlara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları püskürtecek azim ve kararlılığa sahiptir. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit olan kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum."

Prof. Dr. Edibe Sözen ise Atatürk'ün bir millet, var olma mücadelesi üzerinden şekillendiren, bu uğurda büyük emeklerle sayısız başarılara imza atan bir lider olduğunu vurguladı.

Kahraman milletin gücüyle, yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve bir devlet adamı olduğuna işaret eden Sözen, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak ve dünyaya örnek teşkil eden fikirlerini ve başarılarını, gelecek nesillere aktarmak gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Komutan ve Devlet Adamı ve Milli Mücadele Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement