10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne doğru - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne doğru

10 Kasım Atatürk\'ü Anma Günü\'ne doğru

Gaziantep'te siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2020 16:31  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, büyük bir komutan ve lider, modern ve müreffeh bir ülke inşa eden siyaset ve devlet adamı olduğunu belirtti.

Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Atatürk'ün, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesiyle tüm dünyaya bugün ilham vermeye devam ettiğini ifade eden Koçer, "İşgal altındaki bir ülkeyi, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyete dönüştüren Atatürk'ün emanetine sahip çıkma azim ve kararlılığımız tamdır. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümüne yaklaştığımız bu dönemde, işaret ettiği 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelesi veren tüm komutanların hafızalarda yaşacağını ifade ederek, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletin, bugün de tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahip olduğunu ve Selçuklu ve Osmanlı'nın varisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hürriyet ve medeniyet yolculuğunun ilelebet süreceğini belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da cesareti ve kahramanlığı ile tarihe iz bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacaklarını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni 100'üncü yıl olan 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün 'En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti', Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün dünyada söz sahibi olan, mazlumların umut bağladığı güçlü bir konumuna gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni, Atatürk'ün gösterdiği hedef olan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız."

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ise Mustafa Kemal Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biri olduğunu aktararak, "Atatürk'ü ölümsüzlüğe uğurladığımız 10 Kasım gününün ise yas tutmak için değil, ilke ve devrimlerine olan bağlılığımızı tazelemek için bir fırsat olarak görmeliyiz." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ise Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir lider olduğunu kaydederek, "Ölümsüz önderimizi sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde, bıraktığı eserin büyüklüğünü daha iyi anlıyor, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliğiyle övünç duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin da istiklal mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin 97'nci yılını iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız." açıklamasında bulundu.

İş dünyası

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletine birçok değer aşılayarak önderlik ettiğini aktararak, "Atamıza bir saygı ifadesi olarak Cumhuriyetimizi yaşatmak ve ülkemizi hak ettiği değere ulaştırmak için, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi, yorulmadan, bıkmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldıkları güçle, izinde yürümeye devam edeceklerini ve daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği böylesi bir dönemde, büyük önder Atatürk'ün yaşamı boyunca verdiği mücadele, irade, azim ve kararlılık bugün de aziz milletimizin direncini artırmakta ve yaktığı meşale yolumuzu aydınlatmaktadır."

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı ve GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu da, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle birer mesaj yayımladı.

Diğer ilgililer

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Dereli de fikirleriyle tarihe adını altın harflerle yazdırmış ve dünya devletlerine örnek olmuş büyük bir devlet adamı, asker ve başöğretmen olan Atatürk'ün fikirlerini, ideallerini gelecek nesillere aktarmanın ve onun anısını yaşatmanın her şeyden önce milli sorumluluk olduğunu kaydetti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ise Atatürk'ü anmanın Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmakla mümkün olduğunu kaydetti.

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim" sözüyle işaret ettiği örnek sporcularla, gazi kentimizi spor alanında temsil ederek üst sıralara taşıma gayretlerinin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın ve sevgilisi, park halindeki kamyoneti çalarak yakalandı. Kadın kamyonetin direksiyonuna geçerken, sevgilisi ve oğlu aracı itmeye başladı. Çaldıkları kamyoneti başka bir mahallede bırakan şüpheliler, güvenlik kameralarına yakalandı. Aykut T. ve Arzu Y. tutuklandı.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama
    10:53 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi ile onlara yardım eden 1 kişi tutuklandı. Şüpheliler, kuyumcudan çok sayıda ziynet eşyası çaldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul'a kaçtığını tespit etti ve eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çalınan eşyalar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.


Advertisement