10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk\'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

09.11.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 78'inci yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle Cumhuriyet'in sonsuza dek yaşatılması konusunda millete olan güven ve inancını ifade ettiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"Bugün milletimiz ve devletimiz karşı karşıya kaldığı tüm badireleri bertaraf etme kararlığına ve gücüne sahiptir. Cumhuriyetimizin 100. yılında bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu bilinçle bizler gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden asla taviz vermeden barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı, rahmet ve dualarla, gazilerimizi de şükranla anıyorum."

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, hayatını ülkesine adayan Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin, kadim medeniyeti üzerinde yükselerek bir yandan değerlerine sahip çıktığını, bir yandan da güçlü bir ülke olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 78'inci yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Bugün hak ve özgürlükler konusunda önemli mesafeler kat ederek bir yandan demokrasimizi üst seviyelere ulaştırmak diğer yandan da yatırım ve büyük projelerle ekonomimizi güçlendirerek, milletimizin refah seviyesini artırmak için gayret göstermekteyiz. Şehit ve gazilerimizin ülkemiz için göstermiş oldukları fedakarlıklara karşı bize düşen, o günkü inançla milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesillerimizi yetiştirmektir. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yad ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement