10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazetecilere Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2018 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazetecilere Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tunç, mesajında, basının toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görev ifa ettiğini belirtti.

Basın çalışanlarının çok güç şartlarda, zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf ettiklerini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Farklı görüş ve düşünceleri objektif şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır. Toplumun, gözü, kulağı, sesi olma görevini üstlenen, demokrasi kültürünün yerleşmesi ve demokrasinin sağlıklı işlemesinde büyük rolü bulunan bağımsız ve özgür bir basın, ülkemizin bağımsızlığı ve toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesidir."

Yalçınkaya da basının, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisi olduğunu anımsattı.

Demokratik toplum düzeninin diğer temel unsurlar ve basının katkısıyla sağlanabileceğini belirten Yalçınkaya, "Basının milletin sesi olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, halkın bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement