10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Gazetecilerin sendikal örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır.

09.01.2018 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Gazetecilerin sendikal örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Basının, demokrasinin temel taşlarından biri, gazeteciliğin de zor şartlarda yapılan, fedakarlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu dile getiren Arslan, basın emekçilerinin ülke yararı için her koşulda toplumun doğru bilgilendirilmesi gibi önemli bir mesleği icra ettiklerini belirtti.

Görevlerini yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özveriyle çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Gazetecilerin sendikal örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Tüm basın emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye ve haklarını aramaya davet ediyoruz. Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement