10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Politika

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunları ve sıkıntıları artmış olan basının bayram kutlama lüksü olmadığını belirterek, "Sözde sağlanan özgürlükler, özde daralan, sıkıntıya düşen ve yarını kaygı içinde olan gazetecilerin bulunduğu bir ortamdayız." dedi.

10.01.2019 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunları ve sıkıntıları artmış olan basının bayram kutlama lüksü olmadığını belirterek, "Sözde sağlanan özgürlükler, özde daralan, sıkıntıya düşen ve yarını kaygı içinde olan gazetecilerin bulunduğu bir ortamdayız." dedi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Gürer, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelttiğim soruya verdiği cevaba göre Temmuz 2018 itibarıyla sürekli basın kartı sahibi basın mensubu sayısı 5 bin 709. Basın kartı sahiplerinin toplam sayısı ise 15 bin 485. Bunlardan 3 bin 930'u kadın, 11 bin 555'i erkek. Gazete ve dergi sayısı 2013 yılında 7 bin 158 iken, 2017 yılında 6 bin 124'e gerilemiş bulunuyor. 2018'de kapananlarla birlikte bu rakam daha da düştü." diye konuştu.

2018 yılında çok sayıda gazetecinin mesleğini yapamaz hale geldiğini savunan Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018 yılı, kapanan gazetelerin yanı sıra işten çıkarılan gazetecilerle anılan bir yıl oldu. 105 gazeteci hakkında yasal işlem yapıldı, 102 gazeteci hapse atıldı. FETÖ bağlantısı sebebiyle 121 gazete, radyo ve televizyon kapatıldı. Son 2 yılda bin 954 sarı basın kartı iptal edildi. Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında ne yazık ki 156'ıncı sırada yer alıyoruz. Gazetecilerin yüzde 30'u işsiz, çalışanların da mutlu olduğunu söylemek mümkün değil. Sorunları ve sıkıntıları artmış olan basınımızın bayram kutlama gibi bir lüksü olmadığı gerçek. Sözde sağlanan özgürlükler, özde daralan, sıkıntıya düşen ve yarını kaygı içinde olan gazetecilerin bulunduğu bir ortamdayız. Televizyonlarda söylenen bir çift sözün, yayın durdurmadan, cezalara kadar eriştiği boyut ortada. Tutuklu ve yazdıkları nedeniyle tehdit altında olan gazetecilerimiz var."

"Bin 700 seçmen hangi cazibesi nedeniyle Ulukışla'ya geldi?"

CHP'li Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlere yönelik "Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım... Olmaz böyle bir şey. Böyle bir yanlış üzerine ne belediyecilik, ne demokrasiyi yakıştıramayız." şeklindeki ifadesini anımsatarak, yerel seçimleri etkileyebilecek şekilde bir bölgeden diğerine seçmen nakli gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Niğde'nin Ulukışla ilçesine 24 Haziran seçimlerinden bu yana bin 700 seçmen geldiğini iddia eden Gürer, "Bin 700 seçmenin hangi cazibesi nedeniyle Ulukışla'ya geldi? Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum; 24 Haziran seçimlerinden bu yana ilçemize bu seçmenler ne amaçla getirildi? Burada CHP'nin seçimi kazanacağına yönelik inanç mı bu seçmenlerin getirilmesine neden oldu?" ifadelerini kullandı.

Ömer Fethi Gürer, besici için son derece önem taşıyan mera alanlarına da değinerek, söz konusu alanların iktidar partisinin kanun teklifleriyle 6. kez daraltılacağını ve bu durumun hayvan yetiştiricilerini çok zor duruma sokacağını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.

  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi
    09:40 Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı gerçekleştirildi.

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.

  • Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:37 Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, şehit aileleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğinde şehit aileleriyle ilgilenen Kaymakam Kumcu, devletin temsilcileri olarak şehit ve gazilerin ailelerine minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti. İftar yemeğine 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Dündar, Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri katıldı.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:28 Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleriyle bir araya geldi. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve Vali Çelik günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Vali Çelik, şehitleri rahmetle ve minnetle anarak onları yad etti. İftar programında Vali Çelik, şehit aileleriyle ayrı ayrı görüştü.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.


Advertisement