10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

09.01.2017 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Akmeşe, yayımladığı kutlama mesajında, darbe girişimini dahi bastıracak güçte olan gazetecilerin günlerini kutladığını söyledi.

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu vurgulayan Akmeşe, iletişimin en etkili kanallarından olan basının, özellikle 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde önemli bir güç olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Basının halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesinin mümkün olduğunu aktaran Akmeşe, "Sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde, basının milleti doğru bilgilendirmesinin ve demokrasinin geliştirilmesine dönük katkılar sağlaması, son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Zıpkınkurt ve Eren'in kutlaması

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ortak imzalı mesaj yayımladı.

Mesajda, gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğuna vurgu yapıldı.

Gazeteciliğin çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslek olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu işe gönül veren basın mensuplarının yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için her ortamda ve her koşulda, sorumluluk duygusuyla hareket ederek, toplumun haber alma ihtiyacını yerine getirme çabası içerisinde olan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz."

Edirne Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Fikret Dişlioğlu da yayımladığı kutlama mesajında basının milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişiminde de ne derece önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

Dişlioğlu, zorlukları bilinen gazeteciliğin zorluklarını ortadan kaldırması, gazetecilere yeni kazanımlar elde edilmesi için Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

AGD'nin kutlaması

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Murat Savaş da gazetecilerin mücadele ile elde ettikleri haklarının budandığını ileri sürdü.

Savaş, bugün gelinen noktada, basında hem ekonomik hem de hak ve özgürlükler anlamındaki tablonun karanlık olduğunu iddia etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement