10. Şile Geleneksel Yağlı Güreşleri Başladı - Son Dakika
Güncel

10. Şile Geleneksel Yağlı Güreşleri Başladı

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şile Yağlı Güreşleri başladı.

19.08.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şile Yağlı Güreşleri başladı. Bu yıl 10. yılı düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında 300'e yakın güreşçi mücadele edecek.

Her sene düzenlenen 'Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri' bu yıl yine büyük küçük herkesi er meydanında bir araya getirdi. Müsabakalar öncesinde katılımcılar '15 Temmuz demokrasi şehitleri ve tüm şehitler' için saygı duruşunda bulundu. Daha sora İBB mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Müsabakalara başpehlivan Recep Kara Güreş, dünya ikinciliği bulunan Şileli pehlivan Fatih Koyuncu ile bölge il ve ilçelerden çok sayıda pehlivan katıldı. İlk start Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından çalınan düdükle başladı. Müsabakalar geç saatlere kadar sürecek.

"GÜREŞCİLERİMİZİ ARTIK BİZ YETİŞTİRECEĞİZ"

Güreşlerin bölgede çok sevildiğine dikkat çeken Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Ata sporumuza sahip çıkıyoruz, spor ve sporcumuzu teşvik etmek için bu organizasyonu her sene gerçekleştiriyoruz" dedi.

Başkan Tabakoğlu ayrıca, "Geleceğin başpehlivanlarının yetişmesi için tüm imkanlarımızla bu organizasyonu gelenekselleştirdik. Şile Belediyesi olarak artık güreşçilerimizi genç kardeşlerimizden yetiştirmeye başlayacağız" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10. Şile Geleneksel Yağlı Güreşleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement