10 Ülkeden 44 Belediye Başkanı Maltepe'de Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

10 Ülkeden 44 Belediye Başkanı Maltepe'de Buluşuyor

10 Ülkeden 44 Belediye Başkanı Maltepe\'de Buluşuyor

Türkiye, Almanya, İran, İngiltere, Kenya, Karadağ, Avusturya, KKTC, Angola ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden belediye başkanları Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği "Uluslararası Diyalog Konferansı"nda bir araya gelecek.

22.10.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Almanya, İran, İngiltere, Kenya, Karadağ, Avusturya, KKTC, Angola ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden belediye başkanları Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği "Uluslararası Diyalog Konferansı"nda bir araya gelecek.

Çin'den İngiltere'ye, Kenya'dan Almanya'ya, İran'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dünyanın değişik ülkelerinden 44 belediye başkanı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ev sahipliğinde yapılacak konferansta buluşacak.

Maltepe Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen "Uluslararası Diyalog Konferansı", 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Cevahir Hotel İstanbul Asia'da yapılacak. Konferansa Maltepe'nin kardeş belediyeleri olan Almanya'nın Hamburg-Altona Belediyesi, Çin'in Taizhou, İran'ın Nur Belediyesi başta olmak üzere, Almanya'nın Münih, Köln, Düsseldorf, Erlangen, Ulm, Celle, Düren, Worms, Krefeld, Coburg, Darmstadt ve Mosbach; İran'ın Tahran, İsfahan, Tebriz ve Royan; Avusturya'nın Graz, Angola'nın başkenti Luanda'nın de Belas ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın Enfield belediyeleri, Kenya'nın Mombasa Valisi, Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden belediye başkanları ile milletvekilleri katılacak.

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLLERİ İMZALANACAK

Maltepe'nin ve kültürünün de tanıtılacağı konferans öncesi, bir kokteyl düzenlenecek. Kokteyl sonrası konferansın ilk günü olan 24 Ekim'de yapılacak açılış konuşmalarının ardından, ortak çalışma grupları oluşturularak, pratiğe dökülmüş kardeş şehir örnekleri, kültürel çalışmalar, ülkeler arası kültür ve eğitim alanlarında işbirliği, ekonomik noktalarda ortak çalışma fırsatları, inançlar arası diyalog, yabancı düşmanlığı, ırkçlık ve radikalizm, uluslarası göç ve göçmenlik sorunu ile entegrasyondaki mevcut engeller konusunda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak. Toplantının sonuç bildirgesi açıklandıktan sonra, kardeş şehir protokolleri imzalanacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Ülkeden 44 Belediye Başkanı Maltepe'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement