10 Ülkeden 733 Projenin Yarıştığı Olimpiyatlarda Kazananlar Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

10 Ülkeden 733 Projenin Yarıştığı Olimpiyatlarda Kazananlar Belli Oldu

10 Ülkeden 733 Projenin Yarıştığı Olimpiyatlarda Kazananlar Belli Oldu

10 ülkeden 733 projenin yarıştığı 3’üncü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

12.05.2018 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 ülkeden 733 projenin yarıştığı 3'üncü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, "İnşallah 24 Haziran seçiminden sonra Türkiye'nin hızla yeniden kalkınma hamlesini başlattığı bir döneme başlayacağız. İşte o dönemde bizim bütün amacımız sizin gibi gençlerin önünü açmak" dedi.

Öğrencilerin bilimsel faaliyetlere ilgilerinin ve katılımlarının arttırılması amacıyla Çekmeköy Belediyesi'nin Maltepe Üniversitesi işbirliğinde bu yıl Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlediği 3'üncü Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda kazananlara ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Maltepe'de bir otelde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar ile çok sayıda öğrenci katıldı. 10 ülkeden 733 projenin katıldığı olimpiyatlarda ürettiği çalışmalarla dereceye girenler ödüllendirildi. Dünyanın dört bir yanından liseli öğrencilerin katıldığı olimpiyatlarda projeler araştırma, teknoloji ve enerji verimliliği adı altındaki 3 kategoride değerlendirildi. Yetenekli gençlerin geliştirdiği çalışmaların ödüllendirildiği olimpiyatlarda projeleriyle birincilik elde eden öğrencilere 10 bin, 2'ncilere 5 bin, 3'üncülere 3 bin lira ve 2'şer öğrenciye 2 bin liralık mansiyon ödülü verildi.

1'incilere 10 bin lira ödül

Olimpiyatlarda Araştırma branşında Sazan Balığı Pullu Derisi ile Hazırlanan Sıvı Özütün Pıhtılaşması Üzerine Olan Etkisinin Araştırılması çalışmasıyla Ezgi Boz, enerji kategorisinde Eyüp Kaan Şahin; Tarım Dostu Güneş Enerjisi Modeli Tasarımı projesiyle, Teknoloji kategorisinde ise Enes Sefa Çetin ve İbrahim Enes Aslan Programlamayı Öğreten Eğitim Seti Tasarımının Yapılması ve Prototipinin Üretilmesi projeleriyle birinciliği elde ederek 10 bin liralık ödülün sahibi oldu. Birinci olan öğrenciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun elinden aldı.

"Türkiye'nin hızla yeniden kalkınma hamlesini başlattığı bir döneme başlayacağız"

Bilim ve teknolojiye önem veren devletlerin çok güçlü devletler olarak yollarına devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kavranoğlu, "Türkiye elinden tutulmaya muhtaç bir ülke olmaktan kurtulsun, dünyanın güçlü ülkelerinden biri olsun, kimsesizin kimsesi olsun. Takip edilen liderlik yapan bir ülke olmamız lazım. Akıl, bilim varsa sizin petrolünüz, doğalgazınız hatta toprağınız da olmasa dünyanın en zengin ülkelerinden birisi olabilirsiniz. Şimdi yapmaya çalıştığımız şey inşallah 24 Haziran seçiminden sonra Türkiye'de artık bilimin, teknolojinin devlet sistematiğine çok daha sistematik olarak girdiği ve devlet bürokrasisinin azaltıldığı Türkiye'nin hızla yeniden kalkınma hamlesini başlattığı bir döneme başlayacağız. İşte o dönemde bizim bütün amacımız sizin gibi gençlerin önünü açmak" dedi.

"Niye Aziz Sancarlar bu ilçeden çıkmasın"

Öğrencilerin ürettikleri projelerle olimpiyatlarda yer almalarının önemine dikkat çeken Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, " Kaybedeni olmayan bir organizasyon bu, 3'üncü yılımız ben inanıyorum, niye Aziz Sancarlar bu ilçeden çıkmasın. Aziz Sancar'a o gün sunulan imkanlar bugünden daha mı iyiydi değil. Neden bir kardeşim 30 yaşında neden bir Nobel Ödülü'ne aday olmasın ve almasın. Bizler yerel yöneticiler olarak hakikaten bir farkındalık oluşturuyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10 Ülkeden 733 Projenin Yarıştığı Olimpiyatlarda Kazananlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement