10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" - Son Dakika
Yerel

10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"

Bilecik Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nde, "Abim geldi" adlı oyun sahnelendi.

24.11.2015 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nde, "Abim geldi" adlı oyun sahnelendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki oyunu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve Bilecik 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ile sanatseverler izledi.

Marc Camoletti'nin yazdığı, yönetmenliğini Bora Severcan'ın yaptığı, 1970 yıllarda İstanbul'da yaşayan bir gencin kurduğu sistemle 3 sevgilisini idare ettiği ve abisinin gelmesiyle yaşanan olayların anlatıldığı 2 perdelik komedi oyununda, Yeliz Şar, Bekir Aksoy, Şeyhan Şaşko, Pelin Akil, Volkan Severcan ve Melda Gür, rol aldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyun sonunda oyunda rol alan oyunculara plaketlerini verirken, Severcan'a "Tiyatro" ödülü plaketini Bilecik 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Arslan takdim etti.

Severcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro mesleğine gönül vermiş, devlet konservatuvarında okumuş insanlar olarak, destek veren insanları görünce mutlu olduklarını dile getirdi.

"Tiyatro özel ve zor" ifadesinde bulunan Severcan, "Bir oyunu 2 ay 3 ay prova ediyorsunuz. Bir sporcu kadar performans sarf ediyoruz ve o koltuğa oturduğunuz zaman sadece size özel yaptığımız bir iş bu. Televizyon ve sinema gibi değil, tiyatro özel bir iştir. O yüzden bunun kıymetini bilen Bileciklilere teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro sanatçısı Yeliz Şar ise çoğu zaman rağbet görmeyen tiyatronun son zamanlarda ilgi gördüğünü belirterek, dizi yaptıklarını, sinema filmi çektiklerini ama tiyatronun bambaşka olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement