"10. Uluslararası Bediüzzaman" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

"10. Uluslararası Bediüzzaman" Sempozyumu

"10. Uluslararası Bediüzzaman" Sempozyumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: "Kendi halkının inançlarıyla alay eden, dini değerleriyle rencide eden, dinini yaşamaktan öteye bir arzusu olmayan insanları inim inim inleten bir hükümet ve devlet anlayışından bugün halkının değerlerini paylaşan, onlarla aynı duyguları yaşayan ve o duyguları paylaşan bir hükümet ve devlet anlayışına ulaşılmıştır" Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Eğer bizim Müslümanlığımız en büyük cahiliye adeti olarak kabul edilen ırkçılığı, müminliğimiz mezhepçiliği, taifeciliği, fırkacılığı, sünnet anlayışımız İslam dünyasındaki, zulmü, zalimi ve diktatörlükleri ortadan kaldırmıyorsa, ilim ve medeniyet coğrafyası olan İslam coğrafyası bugün bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa, savaş, katliam, işgal, ölüm, fakirlik, açlık, kıtlık, mahrumiyet, terör, cehalet gibi bütün olumsuzluklar ortadan kalkmıyorsa demek ki bizim yeniden 'nübüvvet' ve 'risalet' üzerinde Hazreti Peygamber'in örnekliği ve sünneti üzerinde düşünmek gibi bir mecburiyetimiz vardır"

22.09.2013 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kendi halkının inançlarıyla alay eden, dini değerleriyle rencide eden, dinini yaşamaktan öteye bir arzusu olmayan insanları inim inim inleten bir hükümet ve devlet anlayışından bugün halkının değerlerini paylaşan, onlarla aynı duyguları yaşayan ve o duyguları paylaşan bir hükümet ve devlet anlayışına ulaşılmıştır" dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından Sinan Erdem Salonu'nda düzenlenen "Hakikat Arayışında Nübüvvetin Rolü: Risale-i Nur Perspektif" konulu "10. Uluslararası Bediüzzaman" Sempozyumu'nda konuşan Çelik, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Kazım Karabekir tarafından kurulan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nın tüzüğünde, "Bu parti dini inançlara ve fikirlere saygılıdır" ibaresini bulundurduğu için kapatıldığını belirtti. Çelik,  dini değerlere saygılı olmayı bile yasaklayan tek parti diktatörlüğünün, Şeyh Sait Meselesi'ni bahane ederek Takrir-i Sükun Kanunu çıkardığını söyledi.

Bu kanunla başta Bediüzzaman Said Nursi olmak üzere birçok alimin sürgünlere gönderildiğini, Bediüzzaman'ı Barla'ya sürgüne gönderen anlayışın O'nu kimsesiz, hamisiz, tek başına orada unutulup ölmesini arzu ettiğini dile getiren Çelik, ancak O'nun tıpkı "toprağın karanlığına tavdi edilen bir tohum gibi Barla'da yeşerdiğini ve büyüyen çınarın dallarının yedi kıtayı kapladığını" ifade etti.

Çelik, önceden valilerin Bediüzzaman ve talebelerine zulmettiği derecede merkezi hükümetten tebrik ve terfi aldığını aktararak, geçmiş hükümetlerin Bediüzzaman hayattayken orada nerede zindan bulabileceklerinini hesabını yaptığını anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, şöyle devam etti:

"Şundan dolayı bahtiyarım. Kendi halkının inançlarıyla alay eden, dini değerleriyle rencide eden, dinini yaşamaktan öteye bir arzusu olmayan insanları inim inim inleten bir hükümet ve devlet anlayışından bugün halkının değerlerini paylaşan, onlarla aynı duyguları yaşayan ve o duyguları paylaşan bir hükümet ve devlet anlayışına ulaşılmıştır. O gün Bediüzzaman'a zindan arayan valiler yerine bugün onun talebelerini, onun mesajını dünyaya yaymak üzere bir araya gelen ve bir sempozyum gerçekleştirenlere ev sahipliği yapan bir İstanbul Valisi var. Bundan daha güzel bir görüntü olabilir mi. Devlet, artık kendisini ev sahibi, milleti kiracı gibi gören anlayıştan kurutulmuştur. Artık devletin milleti değil, milletin devleti vardır."

"Bürokratik cumhuriyet demokratik cumhuriyete dönüşüyor"

Çelik, "son günlerde, kendisini ev sahibi ancak milleti bu topraklarda bir kiracı gibi görenlerin sancısı olduğunu" kaydederek, bunun "bürokratik cumhuriyetin demokratik cumhuriyete dönüşme sancısı" olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Çelik, "Tırtıl kelebeğe dönüşüyor. Bütün kelebekler tırtıldan çıkar. Bürokratik cumhuriyet tırtıl kadar tiksindirici ve iticidir. Ama demokratik cumhuriyet kelebek kadar muhlistir. Bürokratik cumhuriyet yerini demokratik cumhuriyete bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Ülke üzerindeki kara bulutların dağıldığını aktaran Çelik, ülke genelinde Bediüzzaman Said Nursi için yapılan müze ve etkinliklere değindi.

İslam coğrafyasında yaşanan olaylara da değinen Çelik, Türkiye'nin bugün güzel günleri yaşamasında "Bediüzzaman Said Nursi ve onun gibi büyüklerin açtığı yolun ülkede geniş kitleler tarafından paylaşılmasının" büyük payı olduğunu sözlerine ekledi.

-Diyanet İşleri Başkanı Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Allah'ın istediği takdirde, vahiylerini, sayısız şekillerde insanlara bildirebileceğini ancak bunların içerisinden en hikmetli yolu seçtiğini söyledi. Yaratıcının, vahiylerini insanlara ulaştırmak için onların arasından birini seçerek o kişiye mesajını iletmeyi "sünnetullah" kabul ettiğini dile getiren Görmez, peygamberlerin hem örnek alınabildiğini hem de daima Allah ile iletişim içerisinde olduklarını ifade etti.

Görmez, Allah'ın peygamberler vasıtasıyla kendisini tanıttığını, saray şeklinde yarattığı kainatı tanıtmak ve anlatmak vazifesini peygamberlere verdiğini, kainattaki bütün varlıkların Allah'ı bildirdiğini kaydetti.

"Her bir varlık Allah'ı bildirmektedir. Bunu ancak peygamberlerle bilebiliriz. Kainat, Allah'ın isim ve sıfatlarını bildirmesi noktasında kitap gibidir. Bu kitabı insanlara ders olarak anlatacak peygamberlere ihtiyaç vardır" diyen Görmez, insanların, kendilerine verdiği sonsuz nimetler karşısında Allah'a nasıl şükredeceğini öğrenmesi için peygamberlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:

"Üstad Bediüzzaman'ın eserlerini de incelediğinizde görülecektir ki Resul-i Ekrem'in en büyük mucizesi, yeryüzünün en bereketsiz topraklarında, bedevi toplumundan belki de bedavet içerisindeki toplumdan medeni toplumu inşa etmiş olmasıdır. Hazreti Peygamber'in örnek alınsın diye yaptığı yüzlerce sünneti vardır. Ancak onun yolunun sünnetini yolumuza, sokakların sünnetini sokaklarımıza mahallesinin sünnetlerini mahlelelerimize taşımakta başarılı olduğumuzu söyleyebilir miyiz? Dahası Yesrib köyünü Medine yapan sünnetleri şehirlerimize, metropollerimize taşımakta başarılı olduğumuzu iddia edebilir iyiz? Eğer bizim Müslümanlığımız en büyük cahiliye adeti olarak kabul edilen ırkçılığı, eğer müminliğimiz mezhepçiliği, taifeciliği, fırkacılığı, sünnet anlayışımız İslam dünyasındaki, zulmü, zalimi ve diktatörlükleri ortadan kaldırmıyorsa, ilim ve medeniyet coğrafyası olan İslam coğrafyası bugün bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa, savaş, katliam, işgal, ölüm, fakirlik, açlık, kıtlık, mahrumiyet, terör, cehalet gibi bütün olumsuzluklar ortadan kalkmıyorsa demek ki bizim yeniden 'nübüvvet' ve 'risalet' üzerinde Hazreti Peygamber'in örnekliği ve sünneti üzerinde düşünmek gibi bir mecburiyetimiz vardır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '10. Uluslararası Bediüzzaman' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.


Advertisement