10. Uluslararası Kum Heykel Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

10. Uluslararası Kum Heykel Festivali Başladı

Antalya'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, "Dünyanın 14 harikası ve mitoloji" temasıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

20.05.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, "Dünyanın 14 harikası ve mitoloji" temasıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Lara Birlik Halk Plajı'ndaki festival alanında 12 ülkeden 26 kum heykeltraş tarafından 10 bin tondan fazla kum kullanılarak yapılan 100'den fazla heykel ziyarete açıldı.

Festival sergisinde, UNESCO tarafından belirlenen antik dünyanın 7 harikası ile 2007 yılında İsviçre merkezli "New 7 Wonders Vakfı" tarafından yapılan oylamayla seçilen eserlerin kumdan heykelleri yer alıyor.

Aralarında Kolezyum'dan, Petra Antik Kenti'ne, Çin Seddi'nden, Machu Picchu'ya, Thor'dan, Afrodit'e kadar çeşitli eserler ve mitolojik kahramanların yer aldığı heykeller ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor.

Festival direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ve en eski kum heykel festivallerinden birisi olan etkinliğin, artık gelenekselleştiğini söyledi.

Antalya'nın Lara Sahili'nde düzenlenen festivalin her kesime hitap ettiğini ifade eden Karaca, "Halkımız ve yöremize gelen turistler eğlenceli bir ortamda kaliteli bir etkinlikle tanışma fırsatı buluyor. Ziyaretçiler sadece su ve kum kullanılarak devasa boyutlarda yapılan kum heykelleri şaşkınlıkla izlerken öte yandan da genel kültürlerini geliştiriyor" dedi.

Yoğun ilgiye bağlı olarak sergiyi 12 ay ziyarete açık hale getirme kararı aldıklarını anlatan Karaca, "Dünyada 12 ay ziyaret edilebilen bir başka kum heykel organizasyonu daha yok. Önceleri 2-3 yağmurdan sonra ağır hasar gören hatta kısmen yıkılan heykeller, son yıllarda kum heykel yapım tekniğimizdeki ilerlemeler ve Antalya'nın olumlu hava şartlarının da katkısıyla artık daha dayanıklı hale geldi. Yağışlı günlerde dahi açık kalan sergiyi şemsiyeleriyle gezen ziyaretçi sayısı hiç de az değil" diye konuştu.

Karaca, serginin her gün 10.00 ile 23.00 saatlerinde gezilebileceğini ifade ederek, "Temaya uygun yapılan müzik yayını ile ziyaretçiler adeta masalsı bir dünyada yolculuğa çıkıyor. Heykellerin yapımını merak edenler için sürekli yapılan sinevizyon gösterisiyle heykellerin yapım hikayelerinin yer aldığı belgeseli izleme fırsatı sunuluyor" şeklinde konuştu.

Belirli dönemlerde minik ziyaretçilere yönelik atölyeler düzenlendiğini ve katılımcılara sertifika verildiğini dile getiren Karaca, giriş ücretinin 20 lira olduğu sergide, Türk vatandaşlarına yüzde 25, öğrencilere yüzde 40, çocuklara ve engellilere ise yüzde 50 indirim uygulandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 10. Uluslararası Kum Heykel Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement