10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı

Bilecik Belediyesince bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında İstanbul'da düzenlenen açılış töreninde "Kristal Çınar Onur Ödülleri" verildi.

17.11.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesince bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında İstanbul'da düzenlenen açılış töreninde "Kristal Çınar Onur Ödülleri" verildi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sarıyer'deki Baltalimanı Polisevi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bilecik'in bir tarih ve kültür şehri olduğunu söyledi. Bilecik'in taşına toprağına tarihin kokusunun sindiğini belirten Nayir, şöyle devam etti:

"Tiyatroya da tarihin kokusu en güzel şekilde sinmiştir. Dolayısıyla tarihi ve kültürel açıdan baktığımızda tiyatro ve Bilecik, birbirine en iyi yakışan hususlardan biri. Yine konusu insan olan, ana sermayesi insan olan tiyatronun 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinin doğduğu topraklarla uyumu da ayrı bir güzellik. Sanata, sanatçıya, sanatsevere saygı olduğu müddetçe geleceğe daha da ümitle, daha da güzel duygularla bakacağımıza inanıyorum."

Vali Nayir, daha sonra, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile "Kristal Çınar Onur Ödülleri"ne layık görülen tiyatro sanatçıları Nurcan Elver, Ferdi Akarnur ve Kemal Kuruçay'ın ödüllerini, kendilerine teslim edilmek üzere Ercüment Doğan'a verdi.

Törene, aralarında Haldun Dormen'in de bulunduğu bazı tiyatro sanatçıları katıldı.

Bilecik'te 29 Kasım'a kadar devam edecek festivalde,  "Marko Paşa Müzikali", "Sorma Söylemem", "2'nci Abdülhamid Han Eskitilmiş Kılıç", "Müfettiş", "Abim Geldi", "Evet, İstiyorum", "Düş Yakamdan", "Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden 2", "Alçalarak Yüksel" ve "Bizim Evde Düğün Var" oyunları sahnelenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement