10. Vehbi Koç Ödülü - Son Dakika
Yerel

10. Vehbi Koç Ödülü

Vehbi Koç Vakfınca (Vkv) Bu Yıl Kültür-sanat Alanında Verilen 10. Vehbi Koç Ödülü'ne, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinin

26.02.2011 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vehbi Koç Vakfınca (VKV) bu yıl kültür-sanat alanında verilen 10. Vehbi Koç Ödülü'ne, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinin

(AIMA) kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali layık görüldü.

Levent İş Kuleleri-İş Sanat İstanbul Salonu'nda düzenlenen törende Ali, 100 bin dolarlık para ödülü ile heykelciği, VKV Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un elinden aldı.

Gecede konuşan Mustafa Koç, ödülün, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik amacıyla her yıl sağlık, eğitim, kültür-sanat alanlarından birinde verildiğini belirtti.

Koç, hızla değişen dünyada toplumsal kalkınma konusunun sivil toplumun, özel sektörün ve hükümetlerin başlıca önceliği haline geldiğini, şirketlerin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumsal gelişimi hızlandırmaya ve tekrarlanabilen modeller üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Vehbi Koç'un "Ülkem varsa ben de varım " felsefesine sahip olduğunu ve bu felsefenin bugünkü anlamda modern kalkınma kavramlarına denk düştüğünü dile getiren Koç, "Türkiye için değer üretenlerin farkındayız. Onların çalışmalarının değerini anlıyor ve devem etmesi için bir destek de biz vermek istiyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Filiz Ali de ödülü alacağından daha önce haberi olmasına rağmen heyecanının geçmediğini anlatarak, ödülü kendisine layık gören yönetim kurulu ve seçici kurula teşekkür etti.

Ali, "Ödülü aldığım için heyecanlı olduğum kadar sevinçliyim de. Bundan sonraki çalışmalarıma da güç vermiş oldunuz. Bu ödüle layık olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Müzik alanında yaptığı çalışmalar ve eğitimci kimliğiyle sadece Türkiye'de değil, uluslararası müzik ve akademi çevrelerinde de haklı bir üne sahip olan Prof. Dr. Filiz Ali'nin yaşamından kesitler sunan bir filmin de gösterildiği geceye, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

-AIMA-

Prof. Dr. Filiz Ali, Türkiye ve yurt dışından konservatuvar düzeyinde öğrencilere yönelik müzik ustalık sınıfları düzenlemek ve bu sayede yetenekli genç müzisyenlere Avrupa ve Türkiye'nin ünlü müzik ustalarıyla çalışma olanağını sağlamak amacıyla hayali olan "Yaz Ustalık Sınıfları Projesi"ni (Masterclass) Ayvalık'ta 1995'te hayata geçirdi.

AlMA'da keman, viyola, viyolonsel, flüt, klarnet ve arpın yanı sıra; gitar, piyano, san ve opera gibi farklı alanlarda Masterclasslar'a yer verilirken, bestecilik ve yazarlık atölyeleri de düzenleniyor.

Ayla Erduran, Suna Kan, İdil Biret, Peter Bruns, Tatjana Masurenko, Lukas David, İlhan Usmanbas, Maria Kliegel, Pınar Kür, Enis Batur gibi ünlü sanatçılar ustalık sınıfları ve atölyeleri yönetiyor.

Kurulduğundan bu yana Türkiye ve dünyadan 400'ün üzerinde genç müzisyen AlMA ustalık sınıflarına katıldı. Bu genç müzisyenlerin büyük bölümüne yurt dışında eğitimlerine devam etme olanağı sağlandı. Hatırı sayılır bir bölümü de eğitimlerinin ardından kariyerlerini halen uluslararası platformda sürdürüyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Vehbi Koç Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement